Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για Αθερινόλακκο

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο παραπέμπει την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας της ανάθεσης σταθμού της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο της Κρήτης, με την κατηγορία της παραβίασης της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας.

ΔΕΗ: Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για Αθερινόλακκο
της Χρύσας Λιάγγου

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο παραπέμπει την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας της ανάθεσης σταθμού της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο της Κρήτης.

Η επιτροπή έπειτα από καταγγελία διαγωνιζόμενου και αφού πραγματοποίησε σχετική έρευνα, αποφάνθηκε ότι το έργο ανατέθηκε χωρίς να προηγηθεί δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού στην εφημερίδα των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και ως εκ τούτου παραπέμπει τη χώρα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας.

Το έργο του Αθερινόλακκου αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία 2 ατμοηλεκτρικών μονάδων, ισχύος 200 MW, και κατακυρώθηκε στις αρχές του 2005 σε κοινοπραξία των εταιριών Αθηνά και Φόστερ Γουίλερ, έναντι τιμήματος 84 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή άρχισε το Σεπτέμβριο του 2006 με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης τους 30 μήνες.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι προχώρησε σε διαγωνιστική διαδικασία χωρίς δημοσίευση της προκήρυξης, λόγω της πίεσης του χρόνου καθώς για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου είχαν προηγηθεί 2 άγονοι διαγωνισμοί.

Στη διαδικασία αυτή προσκλήθηκαν να καταθέσουν προσφορές οι συμμετέχοντες στο δεύτερο διαγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v