Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Με ντρίπλα πίσω το… μπαλάκι στην Πειραιώς

Άνευ ουσιαστικής ”είδησης” φαίνεται ότι έληξε η μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου για το θέμα της ”ανοικτής πρότασης συνεργασίας” που έχει απευθύνει ο βασικότερος μέτοχος της, δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς. ΤΟ ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα ότι θα εξετάσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση της Πειραιώς.

Κύπρου: Με ντρίπλα πίσω το… μπαλάκι στην Πειραιώς
Άνευ ουσιαστικής ”είδησης” φαίνεται ότι έληξε η μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου για το θέμα της ”ανοικτής πρότασης συνεργασίας” που έχει απευθύνει ο βασικότερος μέτοχος της, δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς.

Ουσιαστικά, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες από τη μεγαλόνησο, το διοικητικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε ”ομόφωνα” ότι θα… εξετάσει χωρίς προκαταλήψεις και με ανοικτό μυαλό, οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση πέσει στο τραπέζι από την πλευρά της Πειραιώς, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου κατά τη σημερινή συνεδρίασή του εξέτασε την πορεία του Συγκροτήματος καθώς και θέματα στρατηγικής και διαπίστωσε τα ακόλουθα:

Η επιτυχημένη υλοποίηση της στρατηγικής της Τράπεζας Κύπρου έχει οδηγήσει σε εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, αποφέροντας εξαιρετικές αποδόσεις στους μετόχους. Η Τράπεζα Κύπρου σήμερα έχει ισχυρή κερδοφορία, εύρωστη κεφαλαιακή βάση, και είναι σε θέση να αξιοποιήσει προς όφελος των μετόχων της:

α) τις ευκαιρίες που προσφέρει η κυρίαρχη θέση της στην τραπεζική αγορά της Κύπρου,

β) την αναπτυσσόμενη παρουσία της στην Ελληνική τραπεζική αγορά, και

γ) τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει η θέση της Κύπρου ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις των χωρών της ανατολικής Ευρώπης.

Σε αναγνώριση των προοπτικών αυτών δύο διεθνείς επενδυτικοί οίκοι κατέταξαν πρόσφατα τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου μεταξύ των κορυφαίων επενδυτικών επιλογών για το 2007.

Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε την επιστολή της Τράπεζας Πειραιώς για συνάντηση των δύο τραπεζών καθώς και δηλώσεις στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για συνεργασία.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η επιστολή δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση για συνεργασία, το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την προτεινόμενη συνάντηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει τη θέση του ότι καθηκόντως θα εξετάσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη και πλήρη πρόταση με αποκλειστικό πάντα γνώμονα τα συμφέροντα του συνόλου των μετόχων καθώς και του προσωπικού, των πελατών της και της Κυπριακής οικονομίας γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v