Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Μείωση 60,6% στα κέρδη μετά φόρων εξαμήνου

Μείωση 60,6% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Alpha Bank στο α΄ εξάμηνο του 2002 (51,1 εκατ. ευρώ, από 129,7 εκατ. ευρώ). Τα κέρδη μετά φόρων για το β’ τρίμηνο του 2002 αυξήθηκαν κατά 21,2%.

Alpha: Μείωση 60,6% στα κέρδη μετά φόρων εξαμήνου
Μείωση της τάξης του 60,6% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Alpha Bank στο α΄ εξάμηνο του 2002, καθώς διαμορφώθηκαν σε ευρώ 51,1 εκατ. έναντι ευρώ 129,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Αύξηση 21,2% σημείωσαν το β΄ τρίμηνο του 2002 τα καθαρά κέρδη σε ενοποιημένη βάση (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) της Alpha Bank, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 28 εκατ. ευρώ, έναντι 23,1 εκατ. ευρώ του α΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Σε απλή βάση, τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 47,6 εκατ. ευρώ έναντι 32,3 εκατ. ευρώ το περασμένο τρίμηνο, ήτοι αύξηση 47,4%. Όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου, η βελτίωση της κερδοφορίας στο δύσκολο χρηματοοικονομικό περιβάλλον που διανύουμε οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους (+6%) και των προμηθειών (+9%), καθώς και των καλών αποτελεσμάτων από χρηματοοικονομικές πράξεις.

Η αύξηση των καταναλωτικών και των στεγαστικών δανείων σε ετήσια βάση στο τέλος Ιουνίου 2002 διαμορφώνεται σε 50% και 150% περίπου αντιστοίχως.

Ταυτόχρονα, με στόχο την διαφύλαξη της κερδοφορίας, η Τράπεζα αποδίδει μεγάλη σημασία στην συγκράτηση των δαπανών. Για την περαιτέρω μείωση του κόστους συνεχίζονται οι οργανωτικές αλλαγές που περιλαμβάνουν σχήματα για οικειοθελή αποχώρηση προσωπικού και αναδιαρθρώσεις και επαναδιατάξεις Καταστημάτων.

Σε σχέση με πέρσι, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, τα αποτελέσματα επηρεάζονται από την επιδείνωση της αρνητικής συγκυρίας στις κεφαλαιαγορές, που οδήγησε σε μείωση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και των εσόδων προμηθειών από αμοιβαία κεφάλαια, χρηματιστηριακές εργασίες, αναδοχές, κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v