Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Στα 15 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2006

Στα 15 εκατ. ευρώ εκτιμά η Profile ότι θα διαμορφωθεί το 2006 ο κύκλος εργασιών της, όπως τόνισε σε παρουσίαση στην ΕΘΕ. Στους άμεσους στόχους της εταιρίας είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Από το εξωτερικό το 20% του κύκλου εργασιών.

Profile: Στα 15 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2006
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η παρουσίαση της εταιρίας Profile.

Στη συγκεκριμένη παρουσίαση δόθηκε έμφαση στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης, στις δραστηριότητες και στη στρατηγική ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η εταιρία από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει πετύχει θεαματική ανάπτυξη μεγεθών, τόσο σε επίπεδο οικονομικό όσο και σε επίπεδο εγκαταστάσεων και προσωπικού.

Ανάπτυξη που θα συνεχιστεί και το 2006 όπου ο κύκλος εργασιών αναμένεται να προσεγγίσει τα 15 εκατ. ευρώ και το EBITDA τα 3,3 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται περί το 0,12 ευρώ αυξημένα κατά 67% σε σχέση με το 2005.

Η εταιρία έχει πλέον αναπτύξει ισχυρά τις δύο επιχειρησιακές της μονάδες με έμφαση στα συστήματα Risk & Compliance, Capital Markets & Banking καλύπτοντας και τους τομείς Online Banking, Treasury, Leasing, Payment and Core Banking για τη μονάδα των Financial Solutions.

Η μονάδα Business Solutions προσφέρει λύσεις στους κλάδους τους δημόσιου τομέα, των κρατήσεων και συνδυασμένων μεταφορών καθώς και στους τομείς CRM & E-Business.

Επιπλέον, συνεχίζει δυναμικά τις συνεργασίες της με εταιρίες διεθνούς κύρους, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για τράπεζες και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, επέλεξαν την Profile οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδος καθώς και σημαντικά πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού σε δέκα χώρες, για την υλοποίηση τραπεζικών συστημάτων βάσει του συμφώνου της Βασιλείας και εφαρμογές για τις λειτουργίες επενδύσεων, θεματοφυλακής και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Στους άμεσους στόχους της εταιρίας είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης στρατηγικής, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία τρία έτη, ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες και η εταιρία στη Ρουμανία.

Η εταιρία στοχεύει στην ταχύρυθμη ανάπτυξη πραγματοποιώντας επιλεγμένες και ουσιαστικές εξαγορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και για τον σκοπό αυτό βρίσκεται συνεχώς σε αναζήτηση νέων εταιριών-στόχων αλλά και σε συζητήσεις με αρκετές εταιρίες.

Η διοίκηση της εταιρίας προβλέπει και για τα επόμενα χρόνια μεγάλη ανάπτυξη σε οργανικό επίπεδο, καθώς η αγορά της πληροφορικής, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό από όπου αντλείται για το 2006 περίπου το 20% του κύκλου εργασιών, εξελίσσεται ομαλά και μάλιστα αναμένεται να παρουσιαστεί άνοδος στις αγορές όπου στοχεύει.

Συνεπώς το 2007 αναμένεται να είναι ακόμη μια καλή χρονιά για την εταιρία, βάσει της προσεγμένης στρατηγικής, των στοχευμένων επενδύσεων και κυρίως της ισχυροποίησης της θέσης της σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v