Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το θέμα του ΟΤΕ

Απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής -εν μέσω αντιπαραθέσεων- το αίτημα 39 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για απόσυρση των τροπολογιών του υπουργείου Οικονομίας που αφορούν στην εφαρμογή του επενδυτικού νόμου και στον ΟΤΕ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το θέμα του ΟΤΕ
Απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής -εν μέσω αντιπαραθέσεων- το αίτημα 39 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για απόσυρση των τροπολογιών του υπουργείου Οικονομίας που αφορούν στην εφαρμογή του επενδυτικού νόμου και στον ΟΤΕ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι τροπολογίες αυτές είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο ”Μεταβολές στη Φορολογία Εισοδήματος, απλουστεύσεις στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες διατάξεις”.

Οι τροπολογίες έχουν ανακοινωθεί εγκαίρως, το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί επί αυτών, κατατέθηκαν εντός των ορίων που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής και είναι απόλυτα συναφείς με το νομοσχέδιο, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνο, και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φλωρίδη, και του ΚΚΕ, Α. Σκυλλάκο, οι οποίοι χαρακτήρισαν άσχετες τις τροπολογίες.

Σε ποια άλλη χώρα η ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου δημόσιου οργανισμού εντάσσεται σε νομοσχέδιο για απλουστεύσεις στον κώδικα βιβλίων, αναρωτήθηκε ο κ. Αλαβάνος εκτιμώντας ότι ”κάτι ύπουλο” υπάρχει στην υπόθεση.

Οπως αναφέρεται, ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για πολιτική ενοχή και απίστευτο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό της κυβέρνησης η οποία επιδιώκει -όπως είπε- την ”εκποίηση” ενός περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου, χωρίς μάλιστα, η τροπολογία που αφορά στον ΟΤΕ να φέρει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά της και να αποσύρει τις τροπολογίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκυλλάκος είπε ότι υπάρχει χρόνος για συζήτηση επί των αναπτυξιακών κινήτρων και του ΟΤΕ μετά τα Χριστούγεννα. Εκτίμησε, δε, ότι η κυβέρνηση θέλει να τελειώνει γρήγορα με τον ΟΤΕ ώστε να καταγραφούν οι λιγότερες αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε να ντραπεί για τίποτα απάντησε ο κ. Αλογοσκούφης. Οι αλλαγές στον χάρτη των περιφερειακών επενδύσεων, που πρέπει να εφαρμοστεί από την 1 Ιανουαρίου 2007, έχουν ανακοινωθεί από το Σεπτέμβριο και έχουν παρουσιαστεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ οι αλλαγές στον ΟΤΕ έχουν παρουσιαστεί αρχές Σεπτεμβρίου και αρχές Νοεμβρίου σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Δεν υπήρξε τίποτα κρυφό” είπε ο κ. Αλογοσκούφης. Υπήρξαν τοποθετήσεις και από το ΠΑΣΟΚ, ενώ δώσαμε όλο το χρόνο στους εργαζομένους και τη διοίκηση του ΟΤΕ για να έρθουν σε συμφωνία.

Αυτό δεν κατέστη δυνατό, και στο τελευταίο χρονικό όριο που είχαμε στη διάθεσή μας, καταθέσαμε στις 3 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής την τροπολογία.

Ο κ. Αλογοσκούφης αντιπαρήλθε επίσης τις επικρίσεις για τροπολογίες της νύχτας. Αν οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ κοιμούνται στις τρεις το απόγευμα, δεν φταίμε εμείς είπε ο υπουργός Οικονομίας.

Θεωρούμε ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι απόλυτα συναφείς με το αντικείμενο του υπουργείου Οικονομίας και του συζητούμενου νομοσχεδίου και καλούμε τη Βουλή να προχωρήσει είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

Το αίτημα για απόσυρση των τροπολογιών απορρίφθηκε μετά από ”δι’ εγέρσεως” ψηφοφορία, της οποίας προηγήθηκαν τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη και της ΝΔ Κ. Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας έκανε λόγο για έφεση του ΠΑΣΟΚ να δίδει μετοχές του ΟΤΕ στον ιδιωτικό τομέα και να καταθέτει -επί διακυβέρνησής του- πολυσέλιδες τροπολογίες εν μέσω Χριστουγέννων και Πάσχα.

Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι κ. Καραμανλής και Σουφλιάς δεν υπήρχε η πώληση του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v