Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Λούλη: Μελετά πώληση ποσοστών σε 2 θυγατρικές

Το ενδιαφέρον τουλάχιστον δύο ομίλων έχουν προσελκύσει οι επενδύσεις του ομίλου Λούλη σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, επαφές έχουν πραγματοποιηθεί ήδη, ενώ η διοίκηση του ομίλου φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μείωσης της θέσης που κατέχει στις θυγατρικές της σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Μ. Λούλη: Μελετά πώληση ποσοστών σε 2 θυγατρικές
Το ενδιαφέρον τουλάχιστον δύο ομίλων έχουν προσελκύσει οι επενδύσεις του ομίλου Λούλη σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, επαφές έχουν πραγματοποιηθεί ήδη, ενώ η διοίκηση του ομίλου φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μείωσης της θέσης που κατέχει στις θυγατρικές της σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Λούλη, στην αγορά των Βαλκανίων, σε μία απόσταση 1.750 χλμ. (Πειραιάς - Βόλος - Καβάλα - Σόφια - Βουκουρέστι - Targu Mures) έχει ανά 320-340 χλμ. έναν μύλο ελέγχοντας έτσι σε μια αγορά 50 εκατ. κατοίκων (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία) το 20% αυτής.

Ειδικότερα στην Ελλάδα διαθέτει τρία πρότυπα εργοστάσια στη νότια, κεντρική και βόρεια Ελλάδα σε απόσταση 300 περίπου χιλιομέτρων το ένα από το επόμενο, συνολικής αλεστικής δυναμικότητας 1.700 τόνων ημερησίως, όπου παράγονται 40 διαφορετικοί τύποι αλεύρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v