Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Μεγάλη ζήτηση στο placement για MPB-Εγνατία

Στην τοποθέτηση έως 54.746.319 μετοχών της Marfin Popular Bank οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 15,32% της τράπεζας προχώρησαν οι Citigroup, Deutsche Bank και Keefe, Bruyette & Woods. Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Marfin F.G., ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διάθεση τουλάχιστον 11,9 εκατ. τίτλων της Εγνατίας Τράπεζας.

MFG: Μεγάλη ζήτηση στο placement για MPB-Εγνατία
Μεγάλη ζήτηση εκδηλώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, από θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου στο placement για τη διάθεση του 15,32% των μετοχών της Marfin Popular Bank (πρώην Λαική Τράπεζα

Κύπρου), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διάθεση τουλάχιστον 11,9 εκατ. τίτλων της Εγνατίας Τράπεζας.

Ειδικότερα, η Marfin Financial Group θέτει στην διάθεση του επενδυτικού κοινού την ακόλουθη ανακοίνωση των Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG, London Branch και Keefe, Bruyette & Woods Ltd.

Η Citigroup Global Markets Limited (Citigroup) και η Deutsche Bank AG, London Branch (Deutsche Bank), ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) καθώς και η Keefe, Bruyette & Woods Ltd ως Κύριος Συνδιαχειριστής (Joint Lead Manager), ανακοινώνουν τη τοποθέτηση έως 54.746.319 μετοχών της Marfin Popular Bank (MPB), πρώην Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 15,32% της ΜΡΒ, μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated book building) σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές για λογαριασμό της Marfin Financial Group.

Ως μέρος της τοποθέτησης η Dubai Financial LLC έχει συμφωνήσει να προβεί σε αγορά 18,874,093 μετοχών της MPB στην ίδια τιμή με αυτήν που θα οριστεί από το βιβλίο προσφορών για το υπόλοιπο των μέχρι 35,872,226 μετοχών της MPB.

Οι Citigroup και Deutsche Bank έχουν επίσης διαθέσει για λογαριασμό της Marfin τουλάχιστον 11,9 εκ. μετοχές της Εγνατία Τράπεζα σε επιλεγμένους προκαθορισμένους επενδυτές.

Τα tickers των μετοχών της MPB και της Εγνατίας στο Bloomberg και κωδικοί ISIN είναι CPB CY στο Bloomberg και ISIN CY0000200119 και ticker EGNAK GA στο Bloomberg και ISIN GRS009013004 αντίστοιχα.

Οποιοδήποτε υπόλοιπο των μετοχών της Εγνατίας που κατέχει η Marfin θα προσφερθεί στη Δημόσια Πρόταση που υποβλήθηκε από την Marfin Popular Bank (δηλαδή την πρώην Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα) για τις μετοχές της Εγνατίας και εν συνεχεία οι μετοχές της ΜΡΒ που θα εκδοθούν σε αντάλλαγμα θα είναι δεσμευμένες για 180 ημέρες (εξαιρουμένης μίας ενδεχόμενης πώλησης του συνόλου ή μέρους του υπολοίπου των μετοχών της Εγνατίας ή του ισοδυνάμου των μετοχών της Marfin Popular Bank που θα εκδοθούν σε αντικατάσταση τους, κατά το μέγιστο, σε δύο στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη δέσμευση για το υπόλοιπο της περιόδου των 180 ημερών).

Η ιδιωτική τοποθέτηση των συμμετοχών της Marfin στην Marfin Popular Bank και την Εγνατία Τράπεζα έχει γνωστοποιηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank.

-----

Eξάλλου, η Marfin Financial Group ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο της Marfin Popular Bank Public Co Ltd (πρώην Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα) για την προσφορά και έκδοση μετοχών που προσφέρονται ως αντάλλαγμα στα πλαίσια των Δημοσίων και Ιδιωτικών Προτάσεων και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου καθώς και την παράλληλη εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κατόπιν της ανωτέρω εγκρίσεως πληρώθηκε η αίρεση της παρ. 2.16 α γ) των Πληροφοριακών Δελτίων για τις προαιρετικές Δημόσιες Προτάσεις της Λαϊκής Τράπεζας για την απόκτηση μετοχών της Marfin Financial Group και την απόκτηση μετοχών και ομολογιών της Εγνατία Τράπεζα.

H Marfin Popular Bank Public Co Ltd θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση για τον τρόπο δημοσίευσης του Ενημερωτικού Δελτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v