Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΙΚ-Πειραιώς: Το περιεχόμενο της συμφωνίας

Μόνο στις γενικές ασφαλίσεις και μη αποκλειστική θα είναι η συνεργασία μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και της ασφαλιστικής εταιρείας Ευρωπαϊκή Πίστη που ανακοινώθηκε σήμερα.

ΕΥΠΙΚ-Πειραιώς: Το περιεχόμενο της συμφωνίας
Μόνο στις γενικές ασφαλίσεις και μη αποκλειστική θα είναι η συνεργασία μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και της ασφαλιστικής εταιρείας Ευρωπαϊκή Πίστη που ανακοινώθηκε πριν από λίγο.



Η Τράπεζα Πειραιώς θα εισέλθει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση παλαιών μετόχων το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωπαική Πίστη έναντι τιμήματος περί τα 18 εκατ. ευρώ (τιμή διάθεσης 2,24 ευρώ ανά μετοχή) δεν θα συμμετέχει στην άσκηση του management αλλά θα δίνει εργασίες στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων στην Ευρωπαική Πίστη.

Η συνεργασία δεν θα είναι αποκλειστική στις Γενικές Ασφαλίσεις καθώς η Πειραιώς μέσω της μεσιτικής που διαθέτει θα συνεχίσει να συνεργάζεται και με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να μπορεί να ασφαλίζει το σύνολο της μάζας των δουλειών που της φέρνουν οι πελάτες της.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α ανέλαβε ήδη την κάλυψη του 30% των στεγαστικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων της από τον κίνδυνο του Κλάδου Πυρός κ.α. Με την ανάληψη αυτή η ασφαλιστική αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών της, στον παραδοσιακά κερδοφόρο κλάδο Πυρός κατά 50% και κατά 7% στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της.

Η ολοκλήρωση της παραπάνω κατ’ αρχήν συμφωνίας τελεί υπό την προϋπόθεση λήψης σχετικής απόφασης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α. και λήψης των προβλεπομένων εποπτικών και διοικητικών εγκρίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v