Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Panel Discussion των τραπεζών από την Profile

Με βάση την τελευταία απόφαση της ΤτΕ για την εφαρμογή συστημάτων πρόληψης και εσωτερικού ελέγχου από τις τράπεζες με σκοπό την αποτροπή της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η Profile οργανώνει ανοιχτή συζήτηση και παρουσίαση της απόφασης ως εποπτικό κριτήριο αξιολόγησης.

Panel Discussion των τραπεζών από την Profile
Με βάση την τελευταία απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας για την εφαρμογή συστημάτων πρόληψης και εσωτερικού ελέγχου από τις τράπεζες με σκοπό την αποτροπή της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η Profile οργανώνει με την ευγενική παρουσία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και των υπευθύνων των σχετικών διευθύνσεων των τραπεζών EFG Eurobank, HSBC Bank και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, ανοιχτή συζήτηση και παρουσίαση της απόφασης ως εποπτικό κριτήριο αξιολόγησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Panel Discussion θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2006, στην αίθουσα Athenaeum Conference Room στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, και ώρες 13:30-18:00.

Συγκεκριμένα, κύριος εισηγητής της ανωτέρω δίωρης συζήτησης είναι ο κ. Π. Κυριακόπουλος, Διευθυντής, Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, και μέλη του πάνελ: η κ. Μ. Σκαλιστήρη, Group Compliance Officer, EFG Eurobank Ergasias SA, ο κ. Α. Στεφανίδης, Head of Compliance and Audit, ACO Greece, HSBC BANK PLC και ο κ. Γ. Πάσχας, Γενικός Επιθεωρητής, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. (αναφέρονται με σειρά ομιλίας).

Θα παρουσιαστούν μέσω της συζήτησης οι προβληματισμοί σχετικά με την απόφαση, το πλαίσιο εφαρμογής και λειτουργίας της καθώς και προτεινόμενοι τρόποι υλοποίησης για την καλύτερη ανταπόκριση των Τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα στην οδηγία πριν την 31.05.2007.

Όπως επισημαίνεται, η Profile μαζί με την συνεργάτιδα εταιρεία NetEconomy, η οποία έχει εγκαταστάσεις σε συστήματα Market Abuse, AMLF & Internal Fraud σε 48 χώρες, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εφαρμογή αξιόπιστων συστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v