Συνεργασία Knauf και Interplast σε Ελλάδα & Κύπρο

Η Interplast ενσωματώνει τις ειδικές ινογυψοσανίδες της Knauf στα συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης που παράγει με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου πρωτοποριακού συστήματος Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ.

Συνεργασία Knauf και Interplast σε Ελλάδα & Κύπρο

Η Knauf ανέπτυξε και διαθέτει μέσω της Interplast μια ειδικά επεξεργασμένη ινογυψοσανίδα της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η εύκολη και γρήγορη μετάδοση της θερμότητας. Η Interplast AE ενσωματώνει τις ειδικές ινογυψοσανίδες αυτές στα συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης που παράγει και προσφέρει στην ελληνική αγορά ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ.

Οι ειδικές αυτές ινογυψοσανίδες παράγονται υπό πίεση, από γύψο οπλισμένο με ίνες σελουλόζης και ειδικά επεξεργασμένο με υδροαπωθητικά πρόσμικτα για μεγάλη αντοχή στην υγρασία. Εξαιτίας της μεγάλης πυκνότητας των πλακών >1.250Kg/m3, του μικρού πάχους των 15mm αλλά και της ευκολίας στην τοποθέτησή τους, αποτελεί παράλληλα το ιδανικό σύστημα για τη βελτίωση της ηχομόνωσης δαπέδων κτιρίων. Το σύστημα δαπέδου είναι βατό μερικές μόνο ώρες μετά την τοποθέτησή του και μπορεί να δεχθεί οποιοδήποτε τελικό δάπεδο π.χ. κεραμικά πλακίδια, πέτρα, ξύλο, πλαστικά δάπεδα, εποξειδική βαφή κ.λπ.

Το νέο σύστημα είναι ιδανικό για όλες τις κατοικίες, παλιές και νέες, καθώς το ύψος διαμορφώνεται από 3,5 έως 5,5 εκατοστά μαζί με το τελικό δάπεδο, έναντι 10 έως 12 εκατοστών που απαιτεί το κλασσικό σύστημα. Το σύστημα χαμηλού προφίλ εξαλείφει το φαινόμενο της αδράνειας που παρατηρείται στην κλασική ενδοδαπέδια θέρμανση, καθιστώντας άμεση την απόδοση θερμότητας στο χώρο. Η ειδική ινογυψοσανίδα ύψους 15mm τοποθετείται στη μόνωση του δαπέδου και η διάστρωση του σωλήνα γίνεται με τη βοήθεια ειδικών εγκοπών που υπάρχουν.

Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται στο νέο σύστημα περιέχουν ειδικό πρόσθετο το οποίο διπλασιάζει τη θερμοαγωγιμότητα του σωλήνα. Ο νέος σωλήνας, είναι αποτέλεσμα έρευνας τριών χρόνων της Interplast και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αυξάνει τις μηχανικές αντοχές έναντι των συμβατικών και προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλεονεκτήματα συστήματος ενδοδαπέδιας χαμηλού προφίλ:

• Συνολικό ύψος συστήματος από 3,5-5,5 εκατοστά συμπεριλαμβανομένης της μόνωσης και του τελικού δαπέδου.

• Δυνατότητα τοποθέτησης οποιουδήποτε τελικού δαπέδου (πλακάκι, ξύλο, κ.λπ.).

• Ιδανικό σύστημα για νέες κατασκευές και για κατοικίες που ανακαινίζονται.

• Εξάλειψη του φαινομένου της αδράνειας, καθώς δεν υπάρχει θερμομπετόν.

• Εξοικονόμηση ενέργειας.

• Συνδυάζεται με όλες τις μορφές ενέργειας (αντλίες θερμότητας, λέβητες πετρελαίου κ.λπ.).

Το νέο πρωτοποριακό σύστημα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης χαμηλού προφίλ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο περίπτερο της Knauf Γυψοποιία ΑΒΕΕ στην 31η διεθνή έκθεση δομικών υλικών INFACOMA που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v