Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δίμηνη παράταση για Bobov Dol

Οι αρχές ιδιωτικοποίησης της Βουλγαρίας ανακοίνωσαν ότι έδωσαν παράταση άλλους δύο μήνες για την ολοκλήρωση της πώλησης του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας Bobov Dol στη ΔΕΗ, όπως μετέδωσε το Reuters.

ΔΕΗ: Δίμηνη παράταση για Bobov Dol
Οι αρχές ιδιωτικοποίησης της Βουλγαρίας ανακοίνωσαν ότι έδωσαν παράταση άλλους δύο μήνες για την ολοκλήρωση της πώλησης εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας, αξίας 105,2 εκατ. ευρώ, στη ΔΕΗ, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι αρχές ιδιωτικοποίησης είχαν ήδη καθυστερήσει τη συμφωνία για την εξαγορά του εργοστασίου Bobov Dol, 630 μεγαβάτ, τον Σεπτέμβριο λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών. Η προθεσμία έληξε τη Δευτέρα.

”Η νέα παράταση είναι εξαιτίας της έλλειψης προόδου στις συνομιλίες”, είπε η Veneta Natcheva, εκπρόσωπος των αρχών ιδιωτικοποίησης. Η νέα προθεσμία είναι στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η ελληνική εταιρία ισχυρίστηκε ότι τα ποσοστά εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα δεν θα της επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει τοπικό άνθρακα, όπως επιμένουν οι βουλγαρικές ενώσεις ανθρακωρύχων.

Το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στα ορυχεία Bobov Dol στη δυτική Βουλγαρία, όπου 2.700 ανθρακωρύχοι διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο απολύσεων, αν η ΔΕΗ δεν υποχρεωθεί να αγοράσει την παραγωγή τους. Οι αρχές ιδιωτικοποίησης έχουν πει ότι θα ζητήσουν από τη ΔΕΗ να αγοράσει τοπικό άνθρακα για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Η ΔΕΗ κατέθεσε την προσφορά εξαγοράς του εργοστασίου τον Μάιο του 2005, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση ακύρωσε τον διαγωνισμό, λέγοντας ότι το τίμημα ήταν πολύ χαμηλό. Η ΔΕΗ προσέφυγε στα δικαστήριο και δικαιώθηκε. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v