Τιτάν: Εγγύηση σε κοινοπρακτικό δάνειο θυγατρικής

Η Τιτάν ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Titan Global Finance προχώρησε στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 430 εκατ. ευρώ, για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανείου λήξης τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών του ομίλου.

Τιτάν: Εγγύηση σε κοινοπρακτικό δάνειο θυγατρικής
Στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού δανείου μελλοντικής εκκίνησης σε ευρώ και άλλα νομίσματα, συνολικού ύψους 430 εκατ. ευρώ, προχώρησε η θυγατρική του ομίλου Τιτάν, Titan Global Finance Plc., με κοινοπραξία ελληνικών και ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων με εγγύηση της μητρικής.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 30/1/2014 στο Λονδίνο. Το δάνειο θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφισταμένου κοινοπρακτικού δανείου της Titan Global Finance Plc., το οποίο λήγει τον Ιανουάριο του 2015, και στη συνέχεια για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών του ομίλου.

Το επιτόκιο του συγκεκριμένου ομολογιακού δεν θα διαφοροποιηθεί σε αξιοσημείωτο βαθμό σε σχέση με το προϋπάρχον. Μετά και από αυτήν τη συμφωνία, ο όμιλος Τιτάν έχει εξασφαλισμένη από τώρα την άνετη χρηματοδότησή του για τα επόμενα χρόνια, και μάλιστα με μέσο κόστος χρήματος που προσεγγίζει ή και υπερβαίνει ελαφρά το 5%. 

Επιπλέον, μέσω των επιδιωκόμενων θετικών ταμειακών ροών, στόχος είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση του καθαρού χρέους του. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v