Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤOUSA: Αγωγή από Deutsche Bank

Αγωγή εναντίον της TOUSA, θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, κατέθεσε σήμερα η Deutsche Bank στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αιτούμενη την αποπληρωμή από την TOUSA, των χρεωστικών υποχρεώσεων της κοινοπραξίας με την Transeastern.

ΤOUSA: Αγωγή από Deutsche Bank
Αγωγή εναντίον της TOUSA, θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, κατέθεσε σήμερα η Deutsche Bank στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αιτούμενη την αποπληρωμή από την TOUSA, των χρεωστικών υποχρεώσεων της κοινοπραξίας με την Transeastern.

Η αγωγή της Deutsche Bank κατατέθηκε εναντίον της Technical Olympic USA Inc. και της Tousa Homes LP.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της τεχνικής εταιρίας, η κίνηση του γερμανικού οίκου λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά την κατάθεση αίτησης στο Circuuit Courd of Broward County στη Florida για κρίση του δικαστηρίου ότι η TOUSA δεν έχει υποχρέωση να καταβάλλει κάποιο ποσό στους κατόχους των σχετικών χρεογράφων, στις 29 Νοεμβρίου.

Στην αίτησή της, η TOUSA υποστηρίζει ότι η κοινοπραξία δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα και θεωρεί ότι οι κατηγορίες της Deutsche Bank είναι ανυπόστατες, εκτιμώντας ότι ο γερμανικός οίκος προσπαθεί να διευρύνει αυθαίρετα τις υποχρεώσεις της TOUSA.

Η μετοχή της TOUSA υποχωρεί κατά 1,05% στα 9,75 δολάρια.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο, η Τεχνική Ολυμπιακή επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

”Η διεύθυνση του ομίλου της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ανακοινώνει, ότι η εισηγμένη στο NYSE αμερικανική θυγατρική της εταιρεία Technical Olympic USA INC. (TOUSA), ανακοίνωσε σήμερα ότι η Deutsche Bank, με την ιδιότητά της ως διοικητικού εκπροσώπου των δανειστών κύριου και ενδιάμεσου δανείου (holders of the senior and mezzanine debt) για την Κοινοπραξία Transeastern, υπέβαλε αγωγή κατά των Technical Olympic USA, Inc. και TOUSA Homes, L.P. ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. Η Deutsche Bank ζητάει από την TOUSA την εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων της Κοινοπραξίας Transeastern.

Πριν την κατάθεση της αγωγής της Deutsche Bank, η TOUSA είχε υποβάλλει στις 29 Νοεμβρίου 2006 στο αρμόδιο δικαστήριο (Circuit Court of Broward County) στη Φλόριντα αγωγή με την οποία ζητούσε να εκδοθεί αναγνωριστική απόφαση ότι η TOUSA δεν έχει καμία υποχρέωση να καταβάλει οποιαδήποτε ποσά στους δανειστές σύμφωνα με τις εγγυήσεις (completion and carve-out guaranties) που έχουν χορηγηθεί στους δανειστές ενδιάμεσου δανείου (mezzanine lenders).

Στην αγωγή της της 29ης Νοεμβρίου 2006, η TOUSA διατήρησε τη θέση της ότι η Κοινοπραξία δεν έχει προβεί σε καμία κακή διαχείριση και πιστεύει ότι δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση οι ισχυρισμοί και οι δηλώσεις της Deutsche Bank ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι εγγυήσεις (completion and carve-out guaranties) που έχουν χορηγηθεί στους δανειστές ενδιάμεσου δανείου (mezzanine lenders).

Η TOUSA επίσης δήλωσε στην αγωγή αυτή ότι η Deutsche Bank προσπάθησε να διευρύνει μονομερώς το πλαίσιο των εγγυήσεων, απαιτώντας από την TOUSA να καταβάλει όχι μόνο τις ζημίες (αν υπάρχουν), που προκλήθηκαν από την υποτιθέμενη κακή διαχείριση, αλλά και όλα τα εκκρεμή ποσά σύμφωνα με τους όρους των δανείων Mezzanine.

Στην αγωγή της, η TOUSA δήλωσε ότι ’’επειδή η Deutsche Bank σχεδίασε την υπόψη χρηματοδοτική δομή, επειδή η Deutsche Bank συμμετείχε εξαντλητικά στην κατάρτιση των οικονομικών στοιχείων της χρηματοδότησης, και επειδή η Deutsche Bank ισχυρίστηκε καθυστερημένα (μετά την παρέλευση ενός περίπου έτους) ότι η TOUSA, ως εγγυήτρια περιορισμένου βαθμού, είναι δήθεν υποχρεωμένη να καταβάλει το συνολικό ποσό των συγκεκριμένων δανείων, φαίνεται αναμφίβολα ότι η Deutsche Bank ενήργησε άδικα και καταχρηστικά.

Για τους λόγους αυτούς, η συμπεριφορά της Deutsche Bank και οι θέσεις που έχει πάρει κατά τους τελευταίους μήνες, έχουν στερήσει την κοινοπραξία από λειτουργικό κεφάλαιο και λοιπούς πόρους που είναι απαραίτητα στοιχεία για να επιτύχει τους επιχειρησιακούς της στόχους και να συνεχίσει να αποφέρει τα απαραίτητα έσοδα για την αποπληρωμή μέρους των δανείων της, συμπεριλαμβανομένων των Mezzanine Loans’’.

Η Deutsche Bank ήταν ο αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της TOUSA στην εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Transeastern Homes από την κοινοπραξία. Η Deutsche Bank και η TOUSA είχαν μια συνεχή σχέση από την ίδρυση της TOUSA.

Η Deutsche Bank είναι ο joint lead arranger and syndication agent στο revolving credit facility της TOUSA και τον Απρίλιο του 2006 ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των βιβλίων (sole book-running manager) της TOUSA κατά την προσφορά Senior Notes ύψους $250 εκατ.

Παρά τις αγωγές, η TOUSA δεσμεύεται να συνεργαστεί με τον δανειστή για την επίτευξη μίας συνολικής λύσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v