Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τροπολογία για μείωση ποσοστού Δημοσίου

Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, κάτω από το 33%, με τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Επίσης, επιβάλλεται η αλλαγή του κανονισμού προσωπικού του ΟΤΕ και υιοθετείται ο κανονισμός προσωπικού της Cosmote.

ΟΤΕ: Τροπολογία για μείωση ποσοστού Δημοσίου
της Έλενας Λάσκαρη

Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, κάτω από το 33%, με τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Με την ίδια τροπολογία επιβάλλεται με νόμο η αλλαγή του κανονισμού προσωπικού του ΟΤΕ και υιοθετείται ο κανονισμός προσωπικού της Cosmote, ενώ με άλλη διάταξη προβλέπεται η ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων της Αγροτικής για κύρια ασφάλιση στο ΙΚΑ και για το επικουρικό στο ΕΤΑΤ.

”Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο ώστε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο”, σημείωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, αναφορικά με τις αλλαγές στον κανονισμό προσωπικού του ΟΤΕ και διευκρίνισε ότι εξαιτίας των διατάξεων δεν επέρχεται καμία αλλαγή στους εργαζομένους που έχουν προσληφθεί πριν από τις 14/7/2005.

Σφοδρή αντίδραση από ΟΜΕ-ΟΤΕ για προωθούμενη μεταρρύθμιση

”Εγκληματική σε βάρος των συμφερόντων της χώρας” και ”συνταγματική εκτροπή” χαρακτηρίζει την προωθούμενη τροπολογία νόμου για τον ΟΤΕ η ΟΜΕ - ΟΤΕ, προειδοποιώντας ότι θα αντιδράσει δυναμικά και θα επαναφέρει τη νομιμότητα.

Η ΟΜΕ ΟΤΕ εκτιμά ότι η προωθούμενη ρύθμιση παραδίδει τον ΟΤΕ στα ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς δεσμεύσεις και διασφαλίσεις για τα εθνικά συμφέροντα.

Επίσης, ο συνδικαλιστικός φορέας επισημαίνει ότι η προωθούμενη αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ είναι ”συνταγματική εκτροπή”, παραβιάζοντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v