Κανένα ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Πρίνου το 2013

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ατυχημάτων στα σχεδόν 40 χρόνια λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Καβάλας έχει διαμορφωθεί σε 4,3 ανά έτος και βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Κανένα ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Πρίνου το 2013
Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία των εγκαταστάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων της Energean Oil & Gas στην Καβάλα ήταν το 2013 ως προς τις επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη διάρκεια του έτους που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, τόσο στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης όσο και στις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως ατύχημα και δεν υπήρξε καμία ημέρα απουσίας εργαζομένων από την εργασία.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ατυχημάτων στα σχεδόν 40 χρόνια λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Καβάλας έχει διαμορφωθεί σε 4,3 ανά έτος και βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Ανάλογα, τα παρολίγον ατυχήματα που αναφέρθηκαν στη διάρκεια του 2013 ήταν έντεκα, όταν ο συνολικός μέσος όρος παρολίγον ατυχημάτων ανά έτος έχει διαμορφωθεί σε δεκαπέντε για τη συνολική μέχρι σήμερα λειτουργία στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Η συνολική σοβαρότητα των συμβάντων, τα οποία διαβαθμίζονται σε κλίμακα από 0 έως 5, ήταν 1, ενώ ως κυριότερες άμεσες αιτίες προσδιορίστηκαν η απροσεξία (στο 27% των συμβάντων), ο λανθασμένος χειρισμός και η βιαστική εκτέλεση της εργασίας (στο 18% των συμβάντων). Σε όλα τα συμβάντα, οι εργαζόμενοι συνέχισαν κανονικά την εργασίας τους, ενώ επιπλέον δεν προέκυψε οποιαδήποτε επίπτωση στο περιβάλλον και στον εξοπλισμό.

Ο Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas δήλωσε σχετικά:

"Η διοίκηση της Energean Oil & Gas συγχαίρει τους υπεύθυνους ασφαλείας και τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της Καβάλας, οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά τις ικανότητές τους στην αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων τους μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και υγείας, με τρόπο πλήρως συμβατό προς το περιβάλλον, παρά τις ιδιαίτερα δεδομένα που χαρακτηρίζουν την εξόρυξη πετρελαίου με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρόθειο.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της Energean Oil & Gas και του ανθρώπινου δυναμικού της αποτελούν εγγύηση και για την ανάπτυξη της ερευνητικής και παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα των υδρογονανθράκων και σε νέες περιοχές της Ελλάδας με ανταπόκριση και στις πλέον απαιτητικές συνθήκες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v