Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Εργο για την Arab Bank (4 εκατ. δολ.)

Την υλοποίηση 9 περιφερειακών συστημάτων τύπου Data Warehouse για λογαριασμό της Arab Bank, προϋπολογισμού 4 εκατ. δολάρια, ανέλαβε η Intracom, μέσω της θυγατρικής της Intrasoft Jordan. Επιπλέον, ξεκίνησε η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος της APS Bank της Μάλτας, το οποίο εγκατέστησε επίσης η Intracom.

Intracom: Εργο για την Arab Bank (4 εκατ. δολ.)
Την υλοποίηση 9 περιφερειακών συστημάτων Data Warehouse για λογαριασμό της Arab Bank ανέλαβε ύστερα από διεθνή διαγωνισμό η Intracom, μέσω της θυγατρικής της Intrasoft Jordan.

Η Arab Bank, σύμφωνα με τομ δελτίο τύπου της Intracom, αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Μέσης Ανατολής, ενώ διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο 400 και πλέον υποκαταστημάτων και γραφείων εξαπλωμένο σε 28 χώρες και στις πέντε ηπείρους.

Με τη λειτουργία του νέου συστήματος η Τράπεζα θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται τα δεδομένα των υποκαταστημάτων της από 19 χώρες σε ένα ενοποιημένο και ομοιόμορφο τεχνικά περιβάλλον. Επιπρόσθετα, θα υλοποιηθεί και ένα κεντρικό Data Warehouse στο υποκατάστημα της Tράπεζας στην Γενεύη.

Τα συστήματα Data Warehouse βασίζονται σε τεχνολογίες Oracle και θα περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων συστήματα ανάλυσης αποδοτικότητας (profitability analysis) σε επίπεδο πελάτη, προϊόντος, οργανισμού ή δικτύου, συστήματα επιμερισμού κόστους (Funds Transfer Pricing), σύστημα σχεδιασμού και προϋπολογισμού (Budgeting & Planning), πολυδιάστατα συστήματα ανάλυσης κινδύνων (Risk Management), καθώς και μοντέλα για τη διαχείριση ενεργητικού – παθητικού (Asset-Liability Management).

Η πρώτη φάση του έργου αφορά στην προμήθεια όλης της αναγκαίας υποδομής εξοπλισμού και λογισμικού για όλα τα συστήματα, καθώς και στην υλοποίηση και θέση σε λειτουργία της πιλοτικής εγκατάστασης, ενώ ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, μέσα στον Ιούλιο ξεκίνησε επίσημα η πλήρης παραγωγική λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος της APS Bank της Μάλτας, το οποίο εγκαταστάθηκε από την Intracom και βασίζεται στο τραπεζικό της προϊόν PROFITS.

Η APS Bank Μάλτας αποτελεί τη δεύτερη τράπεζα (μετά την Bank of Valletta) στη Μάλτα που έχει εμπιστευτεί (μετά από διεθνή διαγωνισμό) στην Intracom την υλοποίηση του νέου ολοκληρωμένου τραπεζικού της συστήματος για την κάλυψη των αναγκών της σε όλα τα επίπεδα (καταστήματα, κεντρικές υπηρεσίες, κλπ).

Το PROFITS, έχοντας προσαρμοσθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της APS Bank, λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και η τράπεζα έχει αποκτήσει πλέον ένα σύγχρονο και ομοιόμορφο περιβάλλον λειτουργίας, το οποίο καλύπτει πλήρως Kαταθέσεις, Xορηγήσεις, Kαλύμματα, Kίνηση Kεφαλαίων, Aγοραπωλησία Συναλλάγματος, Πάγιες Εντολές, Εισπράξεις/Πληρωμές, Συναλλαγές Treasury, Γενική Λογιστική, Διαχείριση Πελατών, Διαχείριση Προϊόντων, Ασφάλεια & Ηλεκτρονικές Συμπράξεις Χρηστών, Υποστήριξη Τeller/Καταστήματος, Διαχείριση Παραμέτρων, MIS, κλπ., ενώ παράλληλα της προσφέρεται η δυνατότητα να χρησιμοποιεί μια ενιαία τεχνολογική πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση των πελατών της μέσω εναλλακτικών καναλιών (phone banking, internet banking, call center, κλπ).

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Πλαγιάννης, Γενικός Διευθυντής Τραπεζικών & Ασφαλιστικών Συστημάτων της Intracom, ”η Τράπεζα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την επιτυχή λειτουργία του PROFITS καθώς έχει πλέον στα χέρια της ένα σύγχρονο πελατοκεντρικό και ολοκληρωμένο περιβάλλον αυτοματοποιημένης ροής εργασιών, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη μεγιστοποίηση των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τραπεζική αγορά.

Η επιτυχημένη προσπάθεια εκσυγχρονισμού της APS Bank οφείλεται στη μεθοδική προετοιμασία ενός Πλάνου Εκσυγχρονισμού της, το οποίο αφού εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας υποστηρίχθηκε με συνέπεια και από τους δύο Προέδρους της Τράπεζας (οι οποίοι εναλλάχθηκαν στο διάστημα υλοποίησης του έργου) και όλο το έργο επιτηρήθηκε συστηματικά από τον κ. Edward Cachia, Chief Executive Officer της Τράπεζας”.

Τέλος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Intracom βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμφωνίας με ελληνική τράπεζα για την επιλογή του PROFITS στην υλοποίηση ενός νέου ολοκληρωμένου τραπεζικού πληροφοριακού συστήματος της εν λόγω τράπεζας στο εξωτερικό.

Το PROFITS, το μοναδικό Ελληνικό Τραπεζικό Πληροφοριακό Σύστημα που έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου στην χώρα μας, αποτελεί ένα on-line real-time πελατοκεντρικό και πολυνομισματικό περιβάλλον λειτουργίας για τα καταστήματα, κεντρικές υπηρεσίες και εναλλακτικά κανάλια διανομής μιας Τράπεζας (τηλέφωνο, διαδίκτυο, κλπ.) εξασφαλίζοντας 24ώρη real-time επεξεργασία τραπεζικών συναλλαγών.

Με κατάλληλο και αποτελεσματικό μηχανισμό ασφάλειας πρόσβασης, που δηλώνεται παραμετρικά και σύμφωνα με την πολιτική διαδικασιών της Τράπεζας, το PROFITS διευκολύνει την τυποποίηση στη ροή εργασίας και αυξάνει την παραγωγικότητα και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών. Επιπλέον, η πελατοκεντρική αρχιτεκτονική και η υψηλή παραμετρικότητα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα άμεσης δημιουργίας νέων τραπεζικών προϊόντων και την εφαρμογή πρακτικών relationship banking.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v