Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στόχο εξαγοράς ψάχνει στην Ουκρανία

Αποστολή στην Ουκρανία ετοιμάζει μέσα στις επόμενες ημέρες η Εθνική Τράπεζα. Στελέχη της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του ομίλου μεταβαίνουν στο Κίεβο όπου και θα έχουν επαφές προκειμένου να καταλήξουν στην τράπεζα–στόχο που θα επιλέξουν για εξαγορά. ”Ουκρανική κινητικότητα” και από Alpha - Eurobank.

ΕΤΕ: Στόχο εξαγοράς ψάχνει στην Ουκρανία
Αποστολή στην Ουκρανία ετοιμάζει μέσα στις επόμενες ημέρες η Εθνική Τράπεζα. Στελέχη της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του ομίλου μεταβαίνουν στο Κίεβο όπου και θα έχουν επαφές προκειμένου να καταλήξουν στην τράπεζα–στόχο που θα επιλέξουν για εξαγορά.

Ήδη οι διερευνητικές επαφές έχουν αρχίσει εδώ και δύο μήνες και μία short list έχει συγκρoτηθεί. Aπό αυτή θα γίνει και η τελική επιλογή.

Στην Ουκρανία επίσης έχει στρέψει το ενδιαφέρον της και η Alpha Bank, κατά δήλωση του management της, προκειμένου να εξαγοράσει τράπεζα, όπως έχει ήδη κάνει η EFG Eurobank.

Μάλιστα η τελευταία, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς και δεύτερης τράπεζας και αυτό γιατί η πρώτη είναι κυρίως γεωγραφικά προσανατολισμένη στο ανατολικό κομμάτι της χώρας.

Εξάλλου, πρόταση για την εξαγορά μειοψηφιών σε μονάδες της Finansbank υπέβαλε η Εθνική σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin, η οποία επικαλείται σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Εθνική προσφέρθηκε να αγοράσει μετοχές που κατέχουν μέτοχοι μειοψηφίας στο επενδυτικό κεφάλαιο Finans Yatirim Ortagliki και στην εταιρία leasing Finans Finansal Kiralama. Για την πρώτη περίπτωση η Εθνική προσφέρει 1,45 λίρες ή 1,01 δολ., ενώ για τη δεύτερη η προσφορά είναι στις 3,97 λίρες.

Αμφότερες οι εταιρίες αποτελούν μονάδες της Finansbank και θα συμβάλουν στην αύξηση της έμμεσης συμμετοχής της Εθνικής στον τουρκικό όμιλο.

Γ. Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v