Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Παρουσιάσεις σε ξένους θεσμικούς

Σε ξένους θεσμικούς και διαχειριστές ασφαλιστικών ταμείων παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες ο όμιλος Μυτιληναίου. Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου ξένων θεσμικών, οι οποίοι αυτήν την περίοδο κατέχουν το 30% του ΜΚ (το υπόλοιπο 13% είναι στα χέρια Ελλήνων θεσμικών) ο υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων και ο πρόεδρος της εταιρίας παρουσίασαν τον όμιλο σε Ολλανδούς, στη Χάγη.

Μυτιληναίος: Παρουσιάσεις σε ξένους θεσμικούς
Σε ξένους θεσμικούς και διαχειριστές ασφαλιστικών ταμείων παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες ο όμιλος Μυτιληναίου.

Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου ξένων θεσμικών, οι οποίοι αυτήν την περίοδο κατέχουν το 30% του ΜΚ (το υπόλοιπο 13% είναι στα χέρια Ελλήνων θεσμικών) ο υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων και ο πρόεδρος της εταιρίας παρουσίασαν τον όμιλο σε Ολλανδούς, στη Χάγη.

Δεδομένου ότι η ABN θεωρείται από τους μεγαλύτερους ξένους μετόχους και συνεκτιμώντας την παρουσίαση σε διαχειριστές της Shell αλλά και της Rubeco, θεωρείται πιθανή η ενίσχυση της θέσης τους στην εταιρία.

Είναι γνωστό πως ύστερα από τη μαζική έξοδο επιθετικών διαχειριστών αντασφαλιστικών χαρτοφυλακίων, η διοίκηση του ομίλου στόχευσε και πέτυχε την ενίσχυση της συμμετοχής επενδυτικών κεφαλαίων, διαχείρισης ασφαλιστικών διαθεσίμων και γενικότερα πιο ήπιων-μακροπρόθεσμων κύκλων.

Σήμερα, ο όμιλος παρουσιάζεται σε Σουηδούς θεσμικούς της SEB και της Robur, στη Στοκχόλμη, ενώ την επόμενη εβδομάδα παρουσιάσεις θα γίνουν σε αγορές της ”ευρωπαϊκής περιφέρειας”.

Να σημειωθεί πως η μετοχή της Μυτιληναίος αντιδρά κατά 1,41%, διαμορφώνεται πλέον στα 25,86 ευρώ, ενώ ύστερα από περίοδο 5-6 μηνών η αποτίμηση της εισηγμένης ξεπερνά και πάλι το 1 δισ. ευρώ.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v