Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς: Στις 28/2 η αποπληρωμή του ομολογιακού

Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν μεν οι βασικές πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Eurobank), ωστόσο αντέδρασαν έντονα οι ιδιώτες ομολογιούχοι, οι οποίοι καταψήφισαν την μεταφορά της ημερομηνίας πληρωμής. Σε τεταμένο κλίμα η ΓΣ.

Νηρεύς: Στις 28/2 η αποπληρωμή του ομολογιακού

Την 28η Φεβρουαρίου του 2014 όρισε ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής της δόσης και των τόκων μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου της Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των ομολογιούχων της εισηγμένης.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν μεν οι βασικές πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Eurobank), ωστόσο αντέδρασαν οι ιδιώτες ομολογιούχοι, οι οποίοι καταψήφισαν την μεταφορά της ημερομηνίας πληρωμής.

Η όλη συνέλευση διεξήχθη σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Ένας εκ των ομολογιούχων μάλιστα πρότεινε την άμεση κατάπτωση (και αποπληρωμή) του ομολογιακού δανείου θεωρώντας ως καταχρηστική εναντίον των μικρο-ομολογιούχων την μεταφορά της ημερομηνίας χωρίς οποιαδήποτε αιτιολόγηση από τις πιστώτριες τράπεζες.

Μάλιστα για το λόγο αυτό έθεσε θέμα εγκυρότητας της απόφασης της ΓΣ.

Να σημειωθεί επίσης πως από άλλο ιδιώτη ομολογιούχο έγινε η πρόταση της άμεσης αποπληρωμή των τίτλων που κατέχουν οι ιδιώτες χωρίς στο τίμημα αυτό να συμπεριλαμβάνονται τόκοι, προκειμένου να βοηθηθεί η εταιρεία.

Εκπρόσωποι των μικρο-ομολογιούχων πιθανολογούν το ενδεχόμενο σύγκλησης νέας έκτακτης ΓΣ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ανάλογα με τις εξελίξεις των συζητήσεων μεταξύ των πιστωτριών και της εταιρίας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v