Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: «Ανοιχτή» για deals στο εξωτερικό

Με βάση τις προβλέψεις της SOLIDUS Χρηματιστηριακής, το 2013 η Profile θα εμφανίσει κύκλο εργασιών αντίστοιχο με αυτόν του 2012 (γύρω στα 10 εκατ. ευρώ), ανοδικό EBITDA και κέρδη μετά από φόρους 600 χιλιάδες.

Profile: «Ανοιχτή» για deals στο εξωτερικό

Ανάπτυξη μέσα από την επέκταση δραστηριοτήτων στο εξωτερικό προβλέπει το business plan της Profile, καθώς στόχος της εισηγμένης εταιρείας είναι το 2016, το 70%-75% του συνολικού κύκλου εργασιών να προέρχεται από ξένους πελάτες.

Να σημειωθεί πως η κίνηση διεθνοποίησης της εταιρείας ξεκίνησε το πρώτο μισό της προηγούμενης δεκαετίας και το 2013 από το εξωτερικό προήλθε περίπου το 45% των συνολικών εργασιών της Profile.

Η εισηγμένη διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο, Γενεύη, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη και Λευκωσία, κερδίζοντας νέους σημαντικούς πελάτες με συμβόλαια μακροπρόθεσμης διάρκειας. Η σταδιακή ωρίμανση των εργασιών στο εξωτερικό είναι και ο βασικός λόγος που διευρύνεται κατά τα τελευταία χρόνια το περιθώριο κέρδους της εταιρείας.

Με βάση τις προβλέψεις της SOLIDUS Χρηματιστηριακής, το 2013 η Profile θα εμφανίσει κύκλο εργασιών αντίστοιχο με αυτόν του 2012 (γύρω στα 10 εκατ. ευρώ), ανοδικό EBITDA (2,9 έναντι 2,637 εκατ. ευρώ) και κέρδη μετά από φόρους 600 χιλιάδες (έναντι 526,5 χιλ. ευρώ). Η εισηγμένη διαθέτει επίσης θετικό καθαρό ταμείο, καθώς τα διαθέσιμά της υπερβαίνουν το ύψος των τραπεζικών της υποχρεώσεων.

Να σημειωθεί πως η Profile εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγορών και συνεργασιών στο εξωτερικό με εταιρείες συμπληρωματικού χαρακτήρα, οι οποίες θα βοηθούσαν και στη διεύρυνση του πελατολογίου.

Το υπάρχον business plan δεν απαιτεί χρηματοδότηση μέσα από αύξηση κεφαλαίου, ενώ σε περίπτωση κάποιας εξαγοράς, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι θα μπορούσε να αντλήσει χρηματοδότηση με σχετικά χαμηλό κόστος είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v