Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο σύστημα για φρεγάτες από Intracom

Η INTRACOM Defense Electronics συμμετείχε με χορηγία στο διεθνές συνέδριο ”ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 2006”. Στόχος του συνεδρίου ήταν το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων Φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού σε σχέση με τις μελλοντικές απειλές και τις προοπτικές της ελληνικής ναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας γενικότερα.

Νέο σύστημα για φρεγάτες από Intracom
Η INTRACOM Defense Electronics συμμετείχε με χορηγία στο διεθνές συνέδριο ”ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 2006” που διοργανώθηκε από 28-29 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στόχος του συνεδρίου ήταν το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων Φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού σε σχέση με τις μελλοντικές απειλές και τις προοπτικές της ελληνικής ναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας γενικότερα.

Το συνέδριο παρακολούθησαν Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας από χώρες υποψηφίων εταιριών για συμμετοχή στο πρόγραμμα, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού και των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και Ανάπτυξης.

Από πλευράς εταιριών στο συνέδριο συμμετείχαν οι σημαντικότερες, συστήματα και προϊόντα των οποίων μπορούν να καλύψουν τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των νέων Φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.



Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM Defense Electronics, κ. Γεώργιος Τρουλλινός. Η ομιλία του είχε θέμα ”INTRACOM Defense Electronics και το πρόγραμμα των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού” όπου παρουσίασε το ολοκληρωμένο σύστημα Ναυτικών Επικοινωνιών που έχει αναπτύξει η εταιρία.

Η πρόταση αφορά ένα νέο, καινοτόμο ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό σύστημα για πολεμικά πλοία το οποίο προσφέρει λειτουργίες ενδοεπικοινωνίας και ελέγχου των τακτικών επικοινωνιακών συστημάτων. Το σύστημα αυτό έχει παραδοθεί και εγκατασταθεί με διαμόρφωση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ΤΠΚ τύπου ”ΛΑΣΚΟΣ”.

Ο κ. Τρουλλινός τόνισε το γεγονός ότι η INTRACOM Defense Electronics βασιζόμενη στην υψηλού επιπέδου βιομηχανική υποδομή, τεχνολογία και την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη συμμετοχή της σε μεγάλης κλίμακας και τεχνολογικής αξίας προγράμματα συμπαραγωγών, μπορεί να συμμετάσχει στην παραγωγή συστημάτων των νέων Φρεγατών όπως το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (Combat Management System - CMS), τα Πολυλειτουργικά Ραντάρ (Phased Array Multifunctional Radar), τα Κατευθυνόμενα Βλήματα μικρού/μεγάλου βεληνεκούς, τα Συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Τρουλλινό η συμμετοχή της INTRACOM Defense Electronics στο πρόγραμμα των νέων Φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, με τις προγραμματιζόμενες επενδύσεις στο χώρο της μικροηλεκτρονικής και με τη σημαντική στήριξη την οποία η εταιρία προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ανάθεσης υποκατασκευαστικού έργου, θα διασφαλίσει μεγάλη Εγχώρια Βιομηχανική Συμμετοχή (ΕΒΣ) και Ελληνική Προστιθέμενη Αξία (ΕΠΑ), θα περιορίσει την εκροή συναλλάγματος, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και τέλος θα διευρύνει περαιτέρω τη συνεργασία με σημαντικούς διεθνείς αμυντικούς οίκους σε νέα και σύγχρονα οπλικά συστήματα για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, η εγχώρια κατασκευή και συμπαραγωγή συστημάτων θα εξασφαλίσει την υποστήριξη και συντήρηση τους από ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εγχώριας υποστήριξης αμυντικών συστημάτων αποτελούν τα αντιαεροπορικά συστήματα PATRIOT της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ηλεκτρονικά συστήματα των οποίων έχουν κατασκευασθεί από την INTRACOM Defense Electronics και η οποία πρόσφατα ανέλαβε την υποστήριξη, όχι μόνο των ελληνικών, αλλά και των ανά την Ευρώπη συστημάτων PATRIOT του NATO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v