Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραχάλιος: Πολιτική η πώληση των ΕΛΠΕ

Όχι συμφέρουσα για την εταιρία, αλλά πολιτικώς επιβεβλημένη άφησε να εννοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ, Αθ. Καραχάλιος, ότι θα είναι η πώληση του 23,17% στην κοινοπραξία Lukoil- Λάτση. Ο ίδιος ανέφερε, ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την από κοινού δραστηριοποίηση των εταιριών στα Βαλκάνια.

Καραχάλιος: Πολιτική η πώληση των ΕΛΠΕ
Πολιτική και όχι σύμφωνη με τα συμφέροντα των ΕΛ.ΠΕ, θα είναι τελικά η απόφαση για την πώληση του 23,17% των μετοχών του Ομίλου στην Κοινοπραξία της Lukoil και του Ομίλου Λάτση. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ Αθ. Καραχάλιος, ο οποίος την Τετάρτη ενημέρωσε το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, για τις διαπραγματεύσεις του ελληνικού δημοσίου με την προαναφερθείσα κοινοπραξία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο Αθ. Καραχάλιος, ανέφερε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την από κοινού δραστηριοποίηση τους στα Βαλκάνια με το σχήμα που προτείνουν τα ΕΛ.ΠΕ, δηλαδή με τη δημιουργία της κοινής εταιρίας, στην οποία τα ΕΛ.ΠΕ και η Lukoil - Λάτσης θα συμμετείχαν με ποσοστό από 50%.

Αναφορικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου, που η Lukoil προτίθετο να παραχωρήσει στα ΕΛ.ΠΕ σε αμφισβητούμενη μεταξύ Ρωσίας και Καζαχστάν περιοχή της Κασπίας, οι Ρώσοι, σύμφωνα με τον Α. Καραχάλιο αντιπροτείνουν άλλη περιοχή, η οποία ήδη εξετάζεται από τα ΕΛ.ΠΕ.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, φέρουν τον υπουργό Α. Τσοχατζόπουλος να εκτιμά ότι, ως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος όμως, την προηγούμενη Πέμπτη, είχε δηλώσει επίσημα, ότι ”μπαίνουμε σε μια φάση κρίσιμων διαπραγματεύσεων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v