Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: ”Νοικοκύρεμα - συμπίεση κόστους”

Τρεις είναι οι βασικές προτεραιότητες της διοίκησης του ΟΤΕ για το 2007, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Παναγή Βουρλούμη. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Βουρλούμης έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για ”συμπίεση του κόστους” και ”νοικοκύρεμα” του Οργανισμού.

Βουρλούμης: ”Νοικοκύρεμα - συμπίεση κόστους”
Τρεις είναι οι βασικές προτεραιότητες της διοίκησης του ΟΤΕ για το 2007, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Παναγής Βουρλούμης, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βουρλούμης τόνισε πως ως διοίκηση του ΟΤΕ θα επιθυμούσε να ασχοληθεί με ”πεζά πράγματα” και συγκεκριμένα με τη συμπίεση του κόστους και το ”νοικοκύρεμα” του Οργανισμού, διότι ”τα οφέλη από την εθελουσία δεν θα κρατήσουν επ’ άπειρον και εξάλλου το 2007 ο ανταγωνισμός στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες θα ενταθεί”.

Στην πολιτική αυτή εντάσσεται και το ”νοικοκύρεμα” των θυγατρικών εταιριών. Μάλιστα στο α’ εξάμηνο του 2007 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την ΟΤΕ Estate.

Επίσης ο ΟΤΕ σκοπεύει να διαθέσει νέα προϊόντα στην αγορά που θα δίνουν το στίγμα της σύγκλισης των τεχνολογιών και θα αντικατοπτρίζουν τη στρατηγική ενός ομίλου.

Μάλιστα μέχρι το τέλος του 2007 ο κ. Βουρλούμης εκτιμά ότι οι συνδέσεις ADSL θα φθάσουν το ένα εκατομύριο.

Επίσης στις προτεραιότητες της διοίκησης του ΟΤΕ για το 2007 περιλαμβάνεται η ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος του προσωπικού και της αξιολόγησής του.

Αναφερόμενος ο κ. Βουρλούμης στην προοπτική διάθεσης μερίσματος τόνισε πως ”τα χρήματα υπάρχουν για να δώσουμε μέρισμα, εξάλλου χρωστάμε κάτι στους μετόχους από τη στιγμή που δεν δώσαμε μέρισμα πέρυσι”.

Σχετικά με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού επισήμανε πως η κυβέρνηση αναζητεί επενδυτή στην Ευρώπη και δεν έχει να δηλώσει κάτι παραπάνω σχετικά με αυτό. Επίσης τόνισε πως ”τα πράγματα στις τηλεπικοινωνίες είναι απρόβλεπτα, αυτό που ισχύει σήμερα μπορεί να μην ισχύει αύριο, ωστόσο όλα πουλιούνται ανάλογα με την τιμή”.

Σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης της Cosmote ο κ. Βουρλούμης διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή η διοίκηση εμμένει στη θέση να μην προχωρήσει η συγχώνευση με την Cosmote, μπορεί όμως το θέμα να το ξαναδούν στη συνέχεια. Οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα εξαρτώνται από τα εργασιακά, και όπως τονίστηκε από τον κ. Βουρλούμη είναι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΤΕ, αυτές όμως καλό θα ήταν να γίνουν συναινετικά, αν και δυστυχώς από την πλευρά της ΟΜΕ-ΟΤΕ ο κ. Βουρλούμης είπε πως προσκρούει σε ”τοίχο”.

Αναφορικά με το θέμα της Romtelecom τονίστηκε πως η απόφαση της αναβολής για εισαγωγή της εταιρίας στο ρουμανικό χρηματιστήριο δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο που έχει προκύψει στη ρουμανική αγορά και την εμπλοκή της Credit Suisse σε αυτό, ως συμβούλου μετοχοποίησης της Romtelecom.

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση της Siemens και το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Γερμανία για την ύπαρξη ”μαύρου ταμείου” με το οποίο φέρεται ότι είχε συναλλαγές στέλεχος της ελληνικής Siemens που έχει παραιτηθεί από την εταιρία, ο κ. Βουρλούμης επισήμανε πως εάν προκύψουν θέματα που θίγουν τον ΟΤΕ, από τη στιγμή που η Siemens αποτελεί έναν από τους μεγάλους προμηθευτές του Οργανισμού, θα ληφθούν αποφάσεις. Προς το παρόν πάντως ο ΟΤΕ περιμένει να δει τι γίνεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Λ. Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v