Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να προχωρήσει άμεσα η ΑΜΚ της Eurobank, λένε οι εργαζόμενοι

Η όλη διαδικασία όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός μηνός, γιατί μετά μπαίνουμε σε προεκλογικά «μονοπάτια» και πολιτικές «αγκυλώσεις», όπως ακριβώς συνέβη με την προηγηθείσα αναβολή της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, τονίζει το σωματείο.

Να προχωρήσει άμεσα η ΑΜΚ της Eurobank, λένε οι εργαζόμενοι

Την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank εντός ενός μήνα ζητά το σωματείο των εργαζομένων στην τράπεζα. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να καταθέσει άμεσα το πλαίσιο που θα καθορίζει την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών από ιδιώτες επενδυτές. 

Το ζήτημα, σημειώνουν, αφορά άμεσα την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank που επιχειρεί πρώτη την προσέλκυση επενδυτών σε πολύ σημαντικό ύψος επένδυσης για την Ελληνική Οικονομία αυτή την εποχή (περί τα 2-2,5 δισ. €!). 

«Η επίσημη διαβεβαίωση της Τράπεζας μάς λέει ότι αυτοί οι επενδυτές υπάρχουν! Το ζήτημα είναι το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό (και όχι μόνο η Κυβέρνηση) τι θέλει: Να διευκολύνει τη διαδικασία της επένδυσης ή να την ακυρώσει;», σημειώνουν. 

Βεβαίως θα πρέπει να προηγηθούν τα αποτελέσματα των stress tests που αφορούν τις προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών και ανάλογα να προσαρμοστεί και το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank.

Η όλη διαδικασία όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός μηνός, γιατί μετά μπαίνουμε σε προεκλογικά «μονοπάτια» και πολιτικές «αγκυλώσεις», όπως ακριβώς συνέβη με την προηγηθείσα αναβολή της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, μέσω του Τ.Χ.Σ. και τις εξ αυτής παρενέργειες που ακόμη μας βαρύνουν, σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v