Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πρόγραμμα stock options της Marfin

Το πρόγραμμα stock options, που απευθύνεται σε 38 δικαιούχους κατά την Α’ περίοδο και σε 81 κατά την Β’ περίοδο (2006) άσκησης των Δικαιωμάτων Προαίρεσης και αφορά συνολικά 2.500.000 νέες κοινές, μετά δικαιώματος ψήφου, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής ήδη αξίας 7,89 ευρώ η κάθε μία, έδωσε στη δημοσιότητα η Marfin Financial Group.

Το πρόγραμμα stock options της Marfin
Το πρόγραμμα stock options, που απευθύνεται σε 38 δικαιούχους κατά την Α’ περίοδο και σε 81 κατά την Β’ περίοδο (2006) άσκησης των Δικαιωμάτων Προαίρεσης και αφορά συνολικά 2.500.000 νέες κοινές, μετά δικαιώματος ψήφου, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής ήδη αξίας 7,89 ευρώ η κάθε μία, έδωσε στη δημοσιότητα η Marfin Financial Group.

Ειδικότερα, η εταιρία στο πλαίσιο της ετήσιας εφαρμογής του εγκεκριμένου από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης σε δικαιούχους αυτού (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του προσωπικού της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών) για την αγορά μετοχών της, πληροφορεί το κοινό αναφορικά με τα εξής:

1. Το εν λόγω Πρόγραμμα εγκρίθηκε καταρχάς από την 22.11.2004 Β? Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας και ακολούθως επιβεβαιώθηκε με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 23.03.2005 συμπληρούμενο και τροποποιούμενο ως προς επιμέρους όρους αυτού.

2. Η Εταιρεία προχώρησε στην εκπόνηση και στην εφαρμογή του Προγράμματος σε μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου και σε μέλη του προσωπικού της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών έχοντας ως σκοπό την παροχή κινήτρων αφενός και την επιβράβευση αφετέρου των δικαιούχων για την συμβολή τους στην ανάπτυξη των εργασιών της Εταιρείας.

3. Η προσφορά αυτή απευθύνθηκε αρχικά σε 24 και εν συνεχεία κατά τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. της Εταιρείας συνολικά σε 38 δικαιούχους κατά την Α’ περίοδο και σε 81 κατά την Β’ περίοδο (2006) άσκησης των Δικαιωμάτων Προαίρεσης (Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη του προσωπικού της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών), έχει 5ετή διάρκεια και αφορά συνολικά 2.500.000 νέες κοινές, μετά δικαιώματος ψήφου, ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, ονομαστικής ήδη αξίας Euro 7,89 η κάθε μία, εκ των οποίων 992.000 αφορούν Δικαιώματα που ασκήθηκαν εντός του 2005.

Με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας της 14.09.2006, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, τροποποιήθηκε ο Πίνακας Κατανομής των δικαιούχων και δόθηκε η δυνατότητα άσκησης από τους δικαιούχους, ως αυτοί επανακαθορίσθηκαν, κατά τη χρήση 2006 του συνόλου των δικαιωμάτων προαίρεσης που αντιστοιχούν στο έτος 2006 και τα επόμενα έτη, ήτοι συνολικώς 1.508.000 δικαιωμάτων.

4. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών του Προγράμματος αναπροσαρμόσθηκε με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας της 14.09.2006, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, σε Euro 7,90 ανά μετοχή, συνεπεία μειώσεως μετοχικού κεφαλαίου, η οποία είχε αποφασισθεί από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 22.05.2006.

Σημειώνεται ότι, η τιμή διάθεσης των μετοχών του Προγράμματος είχε αρχικά ορισθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 23.3.2005 σε αντιστοιχία προς τις αποφάσεις της Β? Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 22.11.2004 σε Euro 8,27 ανά μετοχή.

5. Σήμερα, το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, πριν από την εξάσκηση των δικαιωμάτων που θα λάβουν χώρα στο έτος 2006, ανέρχεται στο ποσό των Euro 424.678.279,53 διαιρούμενο σε 53.824.877 κοινές, μετά δικαιώματος ψήφου, ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας Euro 7,89 η κάθε μία.

6. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος, ως αυτό περιγράφεται κατωτέρω, οι δικαιούχοι του Προγράμματος καλούνται έως την 15η Δεκεμβρίου 2006 να δηλώσουν εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας την πρόθεση τους να ασκήσουν εν όλω ή εν μέρει τα δικαιώματα τους.

7. Η καταβολή του ποσού της αύξησης θα πρέπει να γίνει από τους δικαιούχους σε μετρητά έως την 15η Δεκεμβρίου 2006. Σημειώνεται ότι, η εν λόγω περίοδος εξάσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης μπορεί να θεωρηθεί λήξασα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε περίπτωση εξασκήσεως του συνόλου των δικαιωμάτων και καταβολής του συνόλου των αντιστοίχων χρηματικών ποσών πριν από την εκπνοή της.

8. Μετά την εμπρόθεσμη καταβολή από τους δικαιούχους της αξίας των μετοχών που αντιστοιχούν στα ασκούμενα από αυτούς δικαιώματα προαίρεσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής με απόφαση που θα λάβει χώρα εντός του Δεκεμβρίου 2006, χωρίς τροποποίηση του Καταστατικού της και χωρίς το δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων κατά την έκδοση μετόχων καθώς επίσης και σε πιστοποίηση της αύξησης αυτής, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/20, ως ισχύει. Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε οι μετοχές που αντιστοιχούν στα ασκηθέντα δικαιώματα προαίρεσης να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

9. Ο αριθμός των νέων μετοχών που τελικά θα εκδοθούν και θα ζητηθεί η εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εξαρτάται από τον αριθμό των δικαιωμάτων για τα οποία θα υποβληθεί η σχετική δήλωση άσκησης δικαιώματος καθώς επίσης και από τον αριθμό των μετοχών για τις οποίες θα καταβληθεί το τίμημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v