Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ενεργειακή συμφωνία με Τίρανα

Υπεγράφη σήμερα συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της ΚΕSH, της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού της Αλβανίας, για την ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΕΗ: Ενεργειακή συμφωνία με Τίρανα
Υπεγράφη σήμερα συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της ΚΕSH, της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού της Αλβανίας, για την ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συμφωνία προβλέπει παραδόσεις νυΧτερινής ενέργειας από τη ΔΕΗ προς την ΚΕSH από την τρέχουσα περίοδο μέχρι τα τέλη του προσεχούς Φεβρουαρίου και την ανάκτησή της κατά την περίοδο Ιούνιος – Αύγουστος 2007.

Η παροχή νυχτερινής ενέργειας από τη ΔΕΗ συμπληρώνει την υδροηλεκτρική παραγωγή στην οποία στηρίζεται το σύστημα της Αλβανίας, ώστε να βελτιώνεται ο βαθμός επάρκειας του αλβανικού συστήματος καθ’ όλο το 24ωρο.

Η ανταπόδοση της ενέργειας κατά τους θερινούς μήνες ενισχύει τη ΔΕΗ, σε μία περίοδο κατά την οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι απαιτήσεις από το ελληνικό σύστημα.

Η προβλεπόμενη ποσότητα που θα στείλει η ΔΕΗ στην ΚΕSH είναι της τάξεως των 60.000 MWh, ενώ η ΔΕΗ θα παραλάβει κατά τους θερινούς μήνες του 2007 ισοδύναμη ποσότητα ενέργειας σε ισχύ της τάξεως των 50 – 100 MW.

Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., και ο κ. Andi Beli, γενικός διευθυντής της KESH.

Ο κ. Μανιατάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για διεθνοποίηση των εργασιών της σε γειτονικές αγορές, ενώ ο κ. Beli αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που προωθούνται για τον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του συστήματος παραγωγής ηλεκτρισμού της Αλβανίας.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να εξετάσουν τη διεύρυνση της συνεργασίας τους με την ανάληψη από τη ΔΕΗ του προγραμματισμού ανάπτυξης του ηλεκτρικού συστήματος της Αλβανίας, την αναβάθμιση και επέκταση δικτύων, την υλοποίηση υδροηλεκτρικών έργων κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v