Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Έμφαση στην επέκταση εκτός συνόρων

Η ΔΕΗ θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό της Κυβέρνησης, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση δύο νέων Υδροηλεκτρικών σταθμών. Τι δήλωσε ο Α. Ζερβός.

ΔΕΗ:Έμφαση στην επέκταση εκτός συνόρων

Η διεκδίκηση μεγάλου έργου κατασκευής και εκμετάλλευσης υδροηλεκτρικών μονάδων στην ΠΓΔΜ, αποτελεί προτεραιότητα για τη ΔΕΗ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού.

Μιλώντας στο συνέδριο «INVESTING INENERGY 2014, ο επικεφαλής της ΔΕΗ τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 2014 θα δοθεί έμφαση στην στρατηγική επέκταση της εταιρείας εκτός Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό θα αρχίσουν να λειτουργούν οι δύο θυγατρικές της ΔΕΗ σε Βουλγαρία και Τουρκία (στην πρώτη συμμετέχει με την ελβετική Alpiq, πρώην Αtel) με δραστηριότητα στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά στο έργο της ΠΓΔΜ, η ΔΕΗ θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό της Κυβέρνησης, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση δύο νέων Υδροηλεκτρικών σταθμών, αλλά και στη λειτουργία ενός ήδη υφιστάμενου σταθμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, με την επαναπροκύρηξη του διαγωνισμού η ΔΕΗ, έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα την πλούσια τεχνογνωσία στα υδροηλεκτρικά έργα και της πολύ καλές γνώσης της αγοράς ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη θα είναι από τους πλέον αξιόπιστους διεκδικητές.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, η ΔΕΗ παρά τις δυσκολίες συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα βασικά στοιχεία του οποίου είναι η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαίδα 5 και η καλωδιακή διασύνδεση των Κυκλάδων, έργο που υλοποιεί η θυγατρική της ΑΔΜΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v