OTEGLOBE: Νέα επένδυση ενέκρινε το ΥΠΑΝ

Αφορά σε στρατηγικό επενδυτικό σχέδιο διασύνδεσης µε υποβρύχιο Καλωδιακό Σύστηµα Νέας Γενιάς. Η συνολική ενίσχυση ανέρχεται σε 5.833.935,98 ευρώ.

OTEGLOBE: Νέα επένδυση ενέκρινε το ΥΠΑΝ

Το πράσινο φως σε νέα επένδυση της OTEGLOBE ύψους 19,446 εκατ. ευρώ άναψε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης ενέκρινε την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της OTEGLOBE, στην κατηγορία της «Περιφερειακής Συνοχής των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων» για την ενίσχυσή της µε το κίνητρο της επιχορήγησης και το κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής.

Η συγκεκριμένα επένδυση αφορά σε στρατηγικό επενδυτικό σχέδιο διασύνδεσης µε υποβρύχιο Καλωδιακό Σύστηµα Νέας Γενιάς µέσω του Καλωδιακού Σταθµού των Χανίων – Κρήτης, της OTEGLOBE που θα πραγματοποιηθεί στη θέση ΚΥ∆ΩΝΙΑΣ Χανίων, του ∆ήµου Χανίων, της Περιφέρεια Κρήτης, συνολικού επιλέξιµου και ενισχυόμενου κόστους 19.446.453,25 ευρώ.

Η συνολική ενίσχυση ανέρχεται σε 5.833.935,98 ευρώ ήτοι ποσοστό 30% του ενισχυόμενου κόστους και χορηγείται µε τη µορφή της επιχορήγησης και της φορολογικής απαλλαγής.

Σημειώνεται ότι δεν τίθεται ως όρος µε την υλοποίηση της επένδυσης η αύξηση της απασχόλησης της επιχείρησης σε Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v