Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Διευκρινίσεις για αγορές σε Εγνατία - Λαϊκή

Διευκρινίσεις για τους λόγους για τους οποίους αγοράζει μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας, αλλά και της Λαϊκής Τράπεζας δίνει η Marfin Financial Group σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

MFG: Διευκρινίσεις για αγορές σε Εγνατία - Λαϊκή
Διευκρινίσεις για τους λόγους για τους οποίους αγοράζει μετοχές της Εγνατίας Τράπεζας, αλλά και της Λαϊκής Τράπεζας δίνει η Marfin Financial Group σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

--- Η απάντηση της Marfin Financial Group

Σε απάντηση της από 28/11/2006 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Η συμμετοχή της Εταιρίας μας στην Εγνατία Τράπεζα ΑΕ ανέρχεται μετά το πέρας της συνεδρίασης της 28.11.2006 σε ποσοστό 40,51% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής (ποσοστό 44,88% των κοινών μετοχών καθώς και των δικαιωμάτων ψήφου και ποσοστό 3,79% των προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών).

Η Εταιρία μας προβαίνει σε αγορές μετοχών της Εγνατία Τράπεζα ΑΕ, όταν θεωρεί ότι οι τιμές είναι ελκυστικές, συνεχίζοντας το επενδυτικό της πρόγραμμα, δεδομένου ότι δεν δύναται προς το παρόν να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την επιτυχή ολοκλήρωση των Δημόσιων Προτάσεων.

Τις μετοχές αυτές προτιθέμεθα, πριν την επιτυχή ολοκλήρωση των Δημοσίων Προτάσεων, να διαθέσουμε με διαδικασία ιδιωτικής τοποθέτησης σε στρατηγικούς ή / και θεσμικούς επενδυτές, εφόσον καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφέρουσας τιμής προς όφελος των μετόχων μας, άλλως θα τις προσφέρουμε στην Δημόσια Πρόταση.

2. Για τους ίδιους λόγους η Εταιρία μας προβαίνει σε αγορές μετοχών του Προτείνοντος, τις οποίες ομοίως προτιθέμεθα, πριν την επιτυχή ολοκλήρωση των Δημοσίων Προτάσεων, να διαθέσουμε με διαδικασία ιδιωτικής τοποθέτησης σε στρατηγικούς ή / και θεσμικούς επενδυτές, εφόσον καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφέρουσας τιμής προς όφελος των μετόχων μας, άλλως θα τις διατηρήσουμε στο χαρτοφυλάκιο μας.

3. Από τα ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι η αγορά των μετόχων της Εγνατία Τράπεζα ΑΕ συνάδει με την θετική γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας μας, αφού είτε εμείς είτε οι τυχόν αγοραστές αυτών προφανώς θα τις προσφέρουν στην Δημόσια Πρόταση.

Η δε αγορά των μετοχών του Προτείνοντος σε καμμία περίπτωση δεν αντιφάσκει με την ως άνω αξιολόγηση της Δημόσιας Προτάσεως, αφού, ακόμη και σε περίπτωση μη διαθέσεως αυτών πριν την επιτυχή ολοκλήρωση της, θα παραμείνουν προφανώς στο χαρτοφυλάκιο της ελεγχόμενης από τον Προτείνοντα πλέον Εταιρίας μας.

4. Οι ανωτέρω αγορές και η εφαρμογή της προαναφερθείσας στρατηγικής μας γίνεται στα πλαίσια απόφασης της Εκτελεστικής μας Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v