Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνογαλλική κόντρα στην Αιολική

Σε κοινή τους επιστολή, οι τέσσερις παραιτηθέντες υποστηρίζουν πως «οι λόγοι της παραίτησης συνίστανται στην επιμονή ορισμένων εκ των βασικών μετόχων της Αιολικής ΑΕΕΧ και μελών ή συμβούλων του Δ.Σ. να ποδηγετήσουν το ΔΣ και τους μετόχους της.

Ελληνογαλλική κόντρα στην Αιολική

Τις παραιτήσεις τους από το διοικητικό συμβούλιο της Αιολικής ΑΕΕΧ υπέβαλαν κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης τέσσερα μέλη του και συγκεκριμένα οι Ιωάννης Παγίδας, Δημήτριος Τρανός, Αθηνά Χρυσοσπάθη και Απόστολος Τριανταφυλλίδης. Οι παραιτήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτή την του Δημητρίου Λιάκου που έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Σε κοινή τους επιστολή, οι τέσσερις παραιτηθέντες υποστηρίζουν πως «οι λόγοι της παραίτησης συνίστανται στην επιμονή ορισμένων εκ των βασικών μετόχων της Αιολικής ΑΕΕΧ και μελών ή συμβούλων του Δ.Σ. να ποδηγετήσουν το ΔΣ και τους μετόχους της, ώστε να αναβιώσει και συνεχιστεί η συγχώνευση με απορρόφηση της Αιολικής ΑΕΕΧ από την εταιρεία Global Investment Services, γαλλικής ζημιογόνου εταιρείας και με σχέση ανταλλαγής η οποία είναι απολύτως βλαπτική για τα συμφέροντα της Αιολικής ΑΕΕΧ και των πλην της Global Investment Services μετόχων της».

Επιπλέον, τα παραιτηθέντα μέλη που είναι και σημαντικοί μέτοχοι της Αιολικής δήλωσαν πως «δεν θα συμπράξουν σε τέτοια ενδεχόμενη συγχώνευση, καλούν τους μετόχους της εταιρείας να ερευνήσουν προσεκτικά τους προτεινόμενους όρους της μελλοντικής συγχωνεύσεως και εφιστούν την προσοχή των εκλεγησομένων μελών του ΔΣ επί τυχόν μελλοντικών τους αποφάσεων, που θα μπορούσαν να βλάψουν τα συμφέροντα της εταιρείας, των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού».

Για την ιστορία αναφέρουμε πως το αρχικό θέμα της γενικής συνελεύσεως που είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα ήταν η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, απόφαση που αναβλήθηκε για σήμερα μετά από αίτημα μετόχων με ποσοστό άνω του 5%.

Στη σημερινή γενική συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο δεν προέβη καν σε πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου...

Η ανακοίνωση για τη Γενική Συνέλευση

Σε συνέχεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 30ης Δεκεμβρίου 2013, της Εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕΕΧ που πραγματοποιήθηκε σήμερα την 3η Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.00 στα γραφεία της εταιρείας (Πλ. Φιλικής Εταιρείας, Αθήνα) παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν 43 μέτοχοι κατέχοντες 7.876.230 μετοχές, σχηματίζοντας δηλαδή απαρτία με ποσοστό 70,46% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η ημερήσια διάταξη είχε ως ακολούθως:

- Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους καθώς και αντίστοιχη τροποποίηση της παρ. α του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.
- Αλλαγή Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
- Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Το πρώτο θέμα ομόφωνα αποφασίσθηκε να μη συζητηθεί.

Για το δεύτερο θέμα υπήρξαν δύο προτάσεις, η πρώτη για πενταμελές διοικητικό συμβούλιο και η δεύτερη για επταμελές. Κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, η Γενική συνέλευση με μετόχους που εκπροσωπούν 4.905.605 μετοχές – δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 62,28% των παρισταμένων ψήφων εξέλεξε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου με τριετή θητεία τους κ.κ. Γεώργιο Μαρή, Νικόλαο Σημαντήρα, Gilles Boyer ως μέλη και τους κ.κ. Ιωάννη Χατζημανώλη και Κωνσταντίνο Μακαρώνα ως ανεξάρτητα μη Εκτελεστικά Μέλη.

Για το τρίτο θέμα δεν υπήρχε συζήτηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v