Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ.Ολυμπιακή: Βλέψεις για NYSE, επέκταση στις ΗΠΑ

Στην είσοδο της στην αγορά του ΝYSE και την περαιτέρω επέκταση της σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Νεβάδα) προσβλέπει η κατά 91,75% θυγατρική της Τεχνική Ολυμπιακή, Technical Olympic, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου το 2003, ύψους 100 εκατ. ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων.

Τ.Ολυμπιακή: Βλέψεις για NYSE, επέκταση στις ΗΠΑ
Πολλαπλές κινήσεις στην Αμερική με στόχο την ενίσχυση της θέσης της στην εν λόγω αγορά, ετοιμάζει αυτή την περίοδο η διοίκηση του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Ειδικότερα, η εταιρία μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των εταιριών NewMark Homes και ENGLE Homes, από όπου προέκυψε η εταιρία Technical Olympic Inc, αναμένεται να επιδιώξει την είσοδό της στην αγορά του NYSE, από την αγορά του Nasdaq που βρίσκεται σήμερα, καθώς και την περαιτέρω επέκτασή της μέσω εξαγορών και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ όπου δεν έχει δραστηριότητα, όπως είναι αυτές της Καλιφόρνια και της Νεβάδα.

Οσον αφορά τις εξαγορές αυτές, όπως δηλώνουν από την διοίκηση της εταιρίας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο και εφόσον η αγορά το επιτρέπει. Εξάλλου σε ότι αφορά στην είσοδο της εταιρίας στην αγορά του NYSE, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που υπάρξει ικανοποιητική διασπορά των μετοχών της.

Αυτή τη στιγμή, η Τεχνική Ολυμπιακή ελέγχει το 91,75% της Technical Olympic Inc και για να εισαχθεί στην συγκεκριμένη αγορά θα πρέπει να μειώσει το ποσοστό της στο 70% περίπου. Για να επιτευχθεί αυτό η διοίκηση της εταιρίας εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει εντός του 2003 σε αύξηση κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων, το ύψος της οποίας αναμένεται να κυμανθεί άνω των 100 εκατ. δολαρίων.

Ο λόγος που η συγκεκριμένη αύξηση θα γίνει το 2003, είναι ότι η εταιρία λόγω της ολοκλήρωσης του ομολογιακού δανείου, δεν μπορεί προτού συμπληρωθεί εξάμηνο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλης μορφής άντληση κεφαλαίων. Σημειώνεται ότι από το ομολογιακό δάνειο η Technical Olympic Inc έχει αδιάθετα κεφάλαια, ύψους 300 εκατ. δολαρίων.

Τέλος, μέλη της διοίκησης του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής επέστρεψαν προσφάτως από 20ημερη επίσκεψη στην Αμερικανική αγορά όπου πραγματοποιήθηκαν σειρά παρουσιάσεων (road show) σε θεσμικούς επενδυτές. Τις παρουσιάσεις πραγματοποίησε με επιτυχία η Alpha Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v