Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Αύξηση 94,3% στα κέρδη εννεαμήνου

Ουσιαστική ενίσχυση της κερδοφορίας της και στο εννεάμηνο του 2006, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2005, αποτέλεσμα κυρίως της αναπτυξιακής πολιτικής, τόσο στις αγορές των Βαλκανίων, στην Αίγυπτο και στις χώρες του Κόλπου, όσο και στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, εμφάνισε η εταιρία Αλουμύλ Μυλωνάς.

Αλουμύλ: Αύξηση 94,3% στα κέρδη εννεαμήνου
Ουσιαστική ενίσχυση της κερδοφορίας της και στο εννεάμηνο του 2006, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2005, αποτέλεσμα κυρίως της αναπτυξιακής πολιτικής, τόσο στις αγορές των Βαλκανίων, στην Αίγυπτο και στις χώρες του Κόλπου, όσο και στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, εμφάνισε η εταιρία Αλουμύλ Μυλωνάς, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης.

Συγκεκριμένα, η τελική κερδοφορία του ομίλου (καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) έφτασε στα 8,17 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά 94,3% περίπου, συγκρινόμενη με το αντίστοιχο διάστημα του 2005 οπότε ανήλθε στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη ανά μετοχή κατά συνέπεια διαμορφώθηκαν στα 0,37 ευρώ από 0,19 ευρώ για το εννεάμηνο του 2005.

Το ίδιο διάστημα, ο όμιλος παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 25% φθάνοντας τα 172,8 εκατ. ευρώ, έναντι 138,2 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2005.

Η άνοδος – σε συνέχεια και με τα αποτελέσματα του 6μηνου - προήλθε τόσο από πωλήσεις αρχιτεκτονικών και βιομηχανικών προφίλ, όσο και από συστήματα αυτοματισμών, ηλιοπροστασίας, πολυκαρβονικών φύλλων και σύνθετων φύλλων αλουμινίου, τα λεγόμενα J-Bond.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν στα 31,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα σημαντικά κατά 22,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα που ήταν 25,7 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2005.

Επισημαίνεται η διαμόρφωση του περιθωρίου (ως ποσοστού επί των πωλήσεων) των λειτουργικών κερδών στα ίδια περίπου επίπεδα (στο 18,2% από 18,6%) και η πτώση των λειτουργικών εξόδων, ως ποσοστό επί των πωλήσεων, στο 16,6% από το 18,5%.

Οι επενδύσεις του Ομίλου για τη συγκεκριμένη περίοδο έφθασαν τα 16 εκατ. ευρώ περίπου, αφορώντας κατά βάση ανέγερση αποθηκών στα Βαλκάνια και αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό της παραγωγικής δυναμικότητας.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως, με την περάτωση των καθετοποιημένων εργοστασίων της Σερβίας και της Αλβανίας το προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις και τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν, καθιστώντας τον Όμιλο ηγέτη στις εν λόγω αγορές.

Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη στη Ρουμανία, στην Τουρκία και στη Βουλγαρία αποτελεί μία ακόμη ένδειξη για τη δυναμική του Ομίλου τα επόμενα έτη, με τις Βαλκανικές αγορές να αποτελούν το 35%-38% των πωλήσεων του Ομίλου.



Η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε. πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει και τις νεότερες – ιδιαίτερα θετικές – εξελίξεις αναφορικά με την εισαγωγή της θυγατρικής της ΑΛΟΥΜΥΛ ΡΟΜ στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 22,8%, στα 138 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2006, έναντι 112,5 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2005.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA, μετά από συναλ/κές διαφορές), αυξήθηκαν κατά 13,8%, στα 15,5 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα που διαμορφώθηκαν σε 13,6 εκατ. ευρώ περίπου.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 6,29 εκατ. ευρώ περίπου, πτωτικά κατά 5,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα οπότε διαμορφώθηκαν στα 6,64 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, σημείωσαν μικρή πτώση επίσης κατά 1%, στα 4,35 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι 4,39 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 9μήνου 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v