Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Κύπρου: Τι λέει για συνεργασία με Πειραιώς

”Δεν έχει ανατεθεί σε οποιοδήποτε οίκο η ετοιμασία ειδικής μελέτης για το θέμα τυχόν συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς”, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου με αφορμή δημοσιεύματα στον κυπριακό και ελληνικό τύπο.

Τρ. Κύπρου: Τι λέει για συνεργασία με Πειραιώς
Δεν έχει ανατεθεί σε οποιοδήποτε οίκο η ετοιμασία ειδικής μελέτης για το θέμα τυχόν συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς”, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου με αφορμή δημοσιεύματα στον κυπριακό και ελληνικό τύπο.

”Η συνεργασία με διεθνείς οίκους γίνεται τακτικά με σκοπό τη λήψη των συμβουλών τους και αξιολόγηση όλων των δεδομένων και των στρατηγικών κινήσεων που τυχόν να εξετάζει το Συγκρότημα. Δεν έχει ανατεθεί σε οποιοδήποτε οίκο η ετοιμασία ειδικής μελέτης για το θέμα τυχόν συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Έχει ανακοινωθεί επανειλημμένα, επισημαίνει η Τράπεζα Κύπρου, ότι προτεραιότητα του Συγκροτήματος είναι η δυναμική ανάπτυξή του στην Κύπρο και Ελλάδα και είναι γνωστές οι πολύ καλές επιδόσεις του Συγκροτήματος τόσο σε ανάπτυξη όσο και σε κερδοφορία όπως και οι προοπτικές που υπάρχουν με την επικείμενη επέκτασή του στη Ρουμανία και ιδιαίτερα στη Ρωσία.

Παράλληλα όπως έχει τονισθεί, παρακολουθούνται οι εξελίξεις σε όλες αυτές τις αγορές και κάθε βήμα για συνεργασίες ή επεκτάσεις αξιολογείται με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων.

Τα δημοσιεύματα που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας στον κυπριακό και ελληνικό τύπο ενδεχομένως να δημιουργούν λανθασμένη εικόνα για τις εξελίξεις. Σύμφωνα με την πολιτική του Συγκροτήματος, όταν υπάρχουν σοβαρά θέματα, ενημερώνεται με πλήρη διαφάνεια και σαφήνεια το ευρύ επενδυτικό κοινό, καταλήγει η ανακοινωση.



Νωρίτερα το euro2day.gr μετέδωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τράπεζα Κύπρου ανέθεσε σε γνωστό διεθνή επενδυτικό οίκο την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου αφενός να αξιολογηθούν διάφορα σενάρια συνεργασίας του ομίλου με την Τράπεζα Πειραιώς και αφετέρου να χαραχθεί αμυντική πολιτική σε περίπτωση πιθανής ανεπιθύμητης ”επίθεσης”.

Στο ίδιο ρεπορτάζ του euro2day.gr περιέχετο αναφορά σε δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας ”Φιλελεύθερος” σύμφωνα με το οποίο η Πειραιώς έχει αναθέσει σε ξένο οίκο μελέτη για πιθανό placement του ποσοστού που κατέχει στην Κύπρου, το οποίο υπολογίζεται περί το 8,3%.

Παράλληλα, το euro2day.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία διαψεύδει κατηγορηματικά πως βρίσκεται σε συζητήσεις με οποιονδήποτε για την πιθανότητα placement των μετοχών που κατέχει στην Τράπεζα Κύπρου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα μία ”δεύτερη ανάγνωση” της ανακοίνωσης της Τράπεζας Κύπρου επιτρέπει το συμπέρασμα πως ”ναι μεν διαψεύδεται η ανάθεση ειδικής μελέτης για το θέμα τυχόν συνεργασίας με την Πειραιώς, αλλά δεν αποκλείεται η συζήτηση του θέματος με διεθνείς οίκους’.

Αλλωστε η ανακοίνωση ξεκινά με την εξής διατύπωση: ”Η συνεργασία με διεθνείς οίκους γίνεται τακτικά με σκοπό τη λήψη των συμβουλών τους και αξιολόγηση όλων των δεδομένων και των στρατηγικών κινήσεων που τυχόν να εξετάζει το Συγκρότημα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v