Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Μελέτη για το θέμα της Τρ. Πειραιώς

Την εκπόνηση μελέτης ανέθεσε σε γνωστό διεθνή επενδυτικό οίκο η Τράπεζα Κύπρου σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, προκειμένου να αξιολογήσει σενάρια συνεργασίας αλλά και τις πιθανές ”άμυνές της” σε περίπτωση επιθετικής πρότασης. Διαψεύδει η Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύματα του ”Φιλελεύθερου” για επικείμενη διάθεση του ποσοστού της.

Κύπρου: Μελέτη για το θέμα της Τρ. Πειραιώς
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Την εκπόνηση μελέτης ανέθεσε σε γνωστό διεθνή επενδυτικό οίκο η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, προκειμένου αφενός να αξιολογηθούν διάφορα σενάρια συνεργασίας του ομίλου με την Τράπεζα Πειραιώς και αφετέρου να χαραχθεί αμυντική πολιτική σε περίπτωση πιθανής ανεπιθύμητης ”επίθεσης”.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένονται μέσα στον Δεκέμβριο και έτσι νέα από το ”μέτωπο Πειραιώς” μάλλον θα έχουμε από το νέο έτος.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας ”Φιλελεύθερος” αναφέρει πως η Πειραιώς έχει αναθέσει σε ξένο οίκο μελέτη για πιθανό placement του ποσοστού που κατέχει στην Κύπρου, το οποίο υπολογίζεται περί το 8,3%.

Ωστόσο, το euro2day.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία διαψεύδει κατηγορηματικά πως βρίσκεται σε συζητήσεις με οποιονδήποτε για την πιθανότητα placement των μετοχών που κατέχει στην Τράπεζα Κύπρου.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Πειραιώς στο τελευταίο conference call της παρουσίασης των εννεαμηνιαίων αποτελεσμάτων του, ανέφερε ότι τον προσεχή Ιανουάριο θα αποφασίσει για το τι θα πράξει σχετικά με τη συμμετοχή της στην Τράπεζα Κύπρου.

Αλλαγές στα Δ.Σ.

Εξάλλου, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε διοικητικά συμβούλια κυπριακών τραπεζών, μετά την ανάγκη υιοθέτησης των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το κυπριακό περιοδικό EUROΚΕΡΔΟΣ, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου έχει αποστείλει εκτενέστατο ερωτηματολόγιο προς τα μέλη των Δ.Σ. όλων των κυπριακών τραπεζών, προκειμένου να ”περάσει από κόσκινο” τα τυπικά προσόντα τους και την απαιτούμενη –εκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης- εμπειρία τους.

Κύκλοι πάντως της κυπριακής τραπεζικής αγοράς δηλώνουν ότι ”ο Χριστόδουλος το παρακάνει”, εξαντλώντας την αυστηρότητα που προβλέπει η Κοινοτική Οδηγία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v