Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Μανιατάκης: ”Η ΔΕΗ πληρώνει την απελευθέρωση”

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητά ο κ. Δ. Μανιατάκης, διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, που εμφάνισε δραματική μείωση της κερδοφορίας της στο 9μηνο. Παράλληλα, μιλώντας στο ”Βήμα της Κυριακής”, κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι δεν καταβάλλει το Δημόσιο συσσωρευμένα χρέη 1,4 δισ. ευρώ στην Επιχείρηση λόγω της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί.

Δ. Μανιατάκης: ”Η ΔΕΗ πληρώνει την απελευθέρωση”
Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητά ο κ. Δ. Μανιατάκης, διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, που εμφάνισε δραματική μείωση της κερδοφορίας της στο 9μηνο, ενώ παράλληλα κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι δεν καταβάλλει το Δημόσιο συσσωρευμένα χρέη 1,4 δισ. ευρώ στην Επιχείρηση λόγω της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί.

Σε δηλώσεις του στο ”Βήμα της Κυριακής”, ο κ. Μανιατάκης τόνισε ότι ”η παραίτησή μου είναι μονίμως στη διάθεση των δυο υπουργών”, προσθέτοντας πως ”η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με ρυθμιζόμενα τιμολόγια δεν μπορεί να γίνει”.

Ο κ. Μανιατάκης υπενθύμισε την πρόταση που είχε κάνει και στα δυο υπουργεία για σταδιακές και μικρές αυξήσεις από την αρχή του χρόνου, ενώ επέμεινε πως το κόστος του πετρελαίου επηρέασε αρνητικά την Επιχείρηση.

Πρόσθεσε όμως ότι πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση της κερδοφορίας έπαιξε η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τη σημαντική αύξηση της οριακής τιμής (της τιμής εισόδου ενός ιδιώτη στο σύστημα), γεγονός που ευνόησε τους ιδιώτες παραγωγούς και εισαγωγείς και έπληξε τη ΔΕΗ.

”Υπάρχει μεγάλο άγχος από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου για να επιτύχει την απελευθέρωση και να προσελκύσει ιδιώτες και αυτό τα προκαλεί όλα”, υπογράμμισε ο κ. Μανιατάκης, υπονοώντας ότι το κόστος της απελευθέρωσης το πληρώνει η ΔΕΗ σε μεγάλο βαθμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v