Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Στο 8,6% ο EBA Core Tier I

Ο EBA Core Tier I της Εθνικής ανεβαίνει σε 9,2% σε pro forma βάση μετά το συνυπολογισμό της μείωσης του σταθμισμένου ενεργητικού Finansbank. Το δείγμα της πανευρωπαικής άσκησης διαφάνειας περιλαμβάνει 64 τράπεζες.

ETE: Στο 8,6% ο EBA Core Tier I

Στο 8,6% διαμορφώνεται ο δείκτης EBA Core Tier I της Εθνικής με βάση τα στοιχεία της 30ης Ιουνίου, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα εν όψει της πανευρωπαικής άσκησης διαφάνειας και την εκπλήρωση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εποπτών της EBA.

Τον Μάιο του 2013, η EBA προσάρμοσε το χρονοδιάγραμμα της επόμενης άσκησης προσομοίωσης κατάστασης κρίσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να διεξαχθεί η άσκηση το 2014, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού.

Ωστόσο για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η συγκρισιμότητα κατά την πάροδο των ετών, το Συμβούλιο Εποπτών της EBA αποφάσισε να παράσχει κατάλληλη πληροφόρηση σχετικά με την πραγματική έκθεση του τραπεζικού τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συμβούλιο Εποπτών συμφώνησε για τη μορφή και το πεδίο εφαρμογής της Άσκησης Διαφάνειας που διεξήχθη το Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2013 ώστε να εξασφαλίσει ένα επαρκές και κατάλληλο επίπεδο πληροφόρησης στους φορείς της αγοράς.

Το δείγμα της άσκησης περιλαμβάνει 64 τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των 4 Ελληνικών Συστημικών Τραπεζών

Ο EBA Core Tier I της Εθνικής ανεβαίνει σε 9,2% σε pro forma βάση μετά το συνυπολογισμό της μείωσης του σταθμισμένου ενεργητικού της Finansbank.

H τουρκική θυγατρική της Εθνικής μετέβη από τυποποιημένο σε εσωτερικό σύστημα υπολογισμού κινδύνου ( IRB) μειώνοντας το σταθμισμένο ενεργητικό της κατά περίπου 3 με 4 δισ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v