Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Μείωση ως 17% στις αποδοχές της διοίκησης

Πρόκειται για πρωτοβουλία της διοίκησης της Eurobank για την οποία έχουν ήδη ενημερωθεί το ΤΧΣ και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Οι μειώσεις δεν επεκτείνονται στο σύνολο του προσωπικού.

Eurobank: Μείωση ως 17% στις αποδοχές της διοίκησης

Σε μειώσεις ως και 17% των αποδοχών των ανώτατων διοικητικών της στελεχών προχωρά η Eurobank σε μια συμβολική κίνηση προς τη κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού κόστους και της πίστης των στελεχών στο στοίχημα ιδιωτικοποίησης της τράπεζας.

Ο κ. Μεγάλου αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες να μειώσει κατά 17% τις ετήσιες μικτές αποδοχές του, ως διευθύνων σύμβουλος και ως μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας με αποτέλεσμα να αναπροσαρμόζονται καθοδικά και οι μισθοί όλων των μελών της.

Με δεδομένο ότι οι αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου αποτελούν πλαφόν, οι μισθοί και οι λοιπές αποδοχές των γενικών διευθυντών, των μελών της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και της Εκτελεστικής Επιτροπής μειώνονται ώστε να μην ξεπερνούν τις συνολικές ετήσιες μικτές αποδοχές του κ. Μεγάλου. Η μείωση δεν επεκτείνεται στο υπόλοιπο προσωπικό του ομίλου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της διοίκησης της Eurobank για την οποία έχουν ήδη ενημερωθεί το ΤΧΣ και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές, καθώς προτεραιότητα αποτελεί η περαιτέρω μείωση στα λειτουργικά κόστη της τράπεζας και η επιτυχής ιδιωτικοποίησή της.

Σημειώνεται ότι οι καθαρές ετήσιες αποδοχές των γενικών διευθυντών που ήταν και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ανέρχονται ως τις 207 χιλ. ευρώ, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v