Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στο 2% η εξάσκηση των warrants

Στα 96 εκατ. το ύψος της άσκησης των warrants. Ασκήθηκαν περίπου 29 εκατ. warrants και θα πιστωθούν περίπου 214 εκατ. νέες μετοχές. Τι λένε στελέχη της Alpha. Οι τρεις λόγοι που έδρασαν ανασταλτικά.

Alpha Bank: Στο 2% η εξάσκηση των warrants

Συνολικά 28,8 εκατομμύρια warrants δεσμεύτηκαν προς ενάσκηση, όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της. Σε αυτή αναφέρει:

«Η Alpha Bank Α.Ε. (η “Τράπεζα”) ανακοινώνει ότι, με βάση τις καταχωρηθείσες έως την 10.12.2013 εντολές ενασκήσεως Παραστατικών Τίτλων Δικαιωμάτων Κτήσεως Μετοχών (τα “Warrants”), έχουν δεσμευθεί προς ενάσκηση 28,8 εκατ. Warrants επί μετοχών εκδόσεως της Τραπέζης και κατοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα ασκηθέντα Warrants αντιστοιχούν σε 213,4 εκατ. κοινές μετοχές, ήτοι το 2% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, με αντίστοιχη αύξηση των εν κυκλοφορία μετοχών (free float). Το αναλογούν ποσό το οποίο
πρέπει να καταβληθεί από τους ενασκώντες Warrants προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανέρχεται σε 95,8 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα της ενασκήσεως μετά το πέρας της διαδικασίας διακανονισμού των εντολών».

Νωρίτερα το euro2day.gr μετέδωσε τα εξής:

Στα 96 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το ποσό που θα εισπράξει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά την πρώτη περίοδο άσκησης των warrants της Alpha Bank, η οποία ολοκληρώθηκε χθες με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.

Αυτό σημαίνει ότι ασκήθηκαν περίπου 29 εκατομμύρια warrants και θα πιστωθούν στους μετόχους από το ΤΧΣ περίπου 214 εκατ. μετοχές. Το ποσοστό ανέρχεται σε 2,3%

Η άσκηση ήταν μεγαλύτερη από ιδιώτες επενδυτές, ενώ μικρό μέρος των warrants που κατέχουν το άσκησαν ξένα θεσμικά και μεγάλα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια.

Όπως έχει γράψει το Euro2day, ανασταλτικά για την άσκηση μεγαλύτερου αριθμού warrants επέδρασαν οι εξής τρεις λόγοι:

- η καταστατική απαγόρευση που έχουν τα a seeking emerging funds για να κατέχουν μέσα μόχλευσης όπως τα warrants

- η προσδοκία της παροχής κινήτρων στους κατόχους των warrants, πριν από τη δεύτερη περίοδο άσκησης των warrants, ώστε είτε να επιτευχθεί ταχύτερη άσκησή τους είτε να απαγκιστρωθεί το ΤΧΣ από το εργαλείο των παραστατικών τίτλων

- η διακράτηση των warrants αποτελεί την ορθότερη επενδυτική στρατηγική καθώς αφενός μειώνει τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο αφετέρου προσφέρει όλη τη δυνατότητα υπεραπόδοσης της μετοχής

Ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι προς το παρόν η αξία των warrants αντανακλά όπου υπάρχει (π.χ. Alpha) την υπεραξία της μετοχής, όχι όμως ακόμη τη χρονική της αξία (time value).

Ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών της Alpha που προκύπτουν από την άσκηση είναι η 13η/12/2013. Για τα κλασματικά δικαιώματα που θα υπάρξουν, η ημερομηνία διακανονισμού και πίστωσης των τίτλων είναι η 16η/12/2013

Ο πολλαπλασιαστής για την Alpha Bank είναι 7,40868307. Το ακέραιο μέρος του πολλαπλασιαστή, το 7 δηλαδή, θα πιστωθεί αμέσως στις επενδυτικές μερίδες, ενώ το κλασματικό υπόλοιπο το 0,40868307 θα πιστωθεί την επόμενη εργάσιμη της πίστωσης των μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v