Forthnet: Τι λέει για σχέσεις με τράπεζες και Wind

Η διοίκηση της Forthnet εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της υλοποιούμενης αύξησης κεφαλαίου (άντληση έως 29,1 εκατ. ευρώ). Κλειστά τα χαρτιά για Wind. Ιδιαίτερα επιτυχημένο το πακέτο triple play.

Forthnet: Τι λέει για σχέσεις με τράπεζες και Wind

Την αισιοδοξία της για την πορεία της υλοποιούμενης αύξησης κεφαλαίου (άντληση έως 29,1 εκατ. ευρώ), αλλά και για τη συμφωνία αναχρηματοδότησης των δανειακών κεφαλαίων της εισηγμένης από τις τράπεζες, εκφράζει η διοίκηση της Forthnet.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Πάνος Παπαδόπουλος δήλωσε πως «σίγουρα, η υλοποιούμενη αύξηση κεφαλαίου αποτελεί ένα θέμα που ενδιαφέρει τους πιστωτές μας και θα βοηθήσει, ωστόσο σημαντικότερο είναι πως οι σχέσεις της εταιρείας με τις τράπεζες βρίσκονται σε εξαιρετικά καλό δρόμο. Άλλωστε, οι τράπεζες έχουν ήδη ελέγξει και έχουν ήδη εγκρίνει το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) που εκπόνησε τρίτος. Εμπιστεύονται την εταιρεία και τη διοίκησή της».

Από την άλλη πλευρά όμως, η διοίκηση της Forthnet κράτησε κλειστά τα χαρτιά της στο ζήτημα μιας πιθανής συνεργασίας της εισηγμένης με την Wind, η οποία μάλιστα έχει καταστεί ο δεύτερος σημαντικότερος (σε ποσοστά) μέτοχός της:

«Η διοίκηση δουλεύει πάνω στο business plan που έχει εκπονηθεί και αποφασιστεί και στόχος της είναι η αύξηση της αξίας της εταιρείας και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των μετόχων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπδόπουλος.

Επίσης, στο ερώτημα του κατά πόσο η διοίκηση θα πρότεινε στους μετόχους μια πιθανή συγχώνευση με άλλη εταιρεία του κλάδου, η απάντηση ήταν πως «κάθε ενδεχόμενη πρόταση θα εξετάζεται κατά περίπτωση και θα υιοθετείται σε περίπτωση που προσθέτει αξία στην εταιρεία».

Στο οικονομικό τώρα μέτωπο, η διοίκηση της Forthnet τονίζει την επιτυχία που σημειώνει η πορεία του προσφερόμενου πακέτου «triple play» (σταθερή τηλεφωνία, Internet, συνδρομητική τηλεόραση) που επηρεάζει θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα από το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, καθώς η κίνηση αυτή:

Πρώτον, επηρεάζει θετικά στο μέσο έσοδο που εισπράττεται ανά πελάτη.

Δεύτερον, βελτιώνει δραστικά τη διατηρησιμότητα του πελατολογίου και διευρύνει το μερίδιο αγοράς (στοιχεία εννεαμήνου) όχι μόνο στη συνδρομητική τηλεόραση, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία.

Τρίτον, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους (οικονομίες κλίμακας) για πελάτες που θα επιλέξουν ένα πληρέστερο πακέτο παροχών, πράγμα που θα φανεί πολύ περισσότερο όταν η ελληνική οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει.

Επιπρόσθετα, η συνδρομητική τηλεόραση μπορεί βέβαια από τη μια πλευρά να επηρεάζεται από τη γενικότερη οικονομική ύφεση, αλλά ευνοείται από μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως τα πολύ φτωχότερα πλέον προγράμματα των ελεύθερων τηλεοπτικών σταθμών, η ιδιαίτερα χαμηλή μέχρι σήμερα διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελληνική αγορά, καθώς και η γενικότερη κουλτούρα που έχει αρχίσει να δημιουργείται υπέρ της συγκεκριμένης αγοράς, μετά και τη σχετικά έμφαση που έχει δώσει ο ΟΤΕ.

Γενικότερα, η διοίκηση της Forthnet θεωρεί πως η έμφασή της στο Triple Play ενισχύει την ανταγωνιστική της θέση σε σχέση με τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους και δίνει στην Forthnet ευκαιρίες αύξησης των μεγεθών της ακόμη και σε περιόδους που είναι σαφώς πτωτικές για τον κλάδο, όπως αυτή του 2013 και πιθανότατα του 2014.

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v