Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εταιρεία δημιουργούν Alpha-Eurobank

Το ”πράσινο φως” για την σύσταση κοινής εταιρείας με την επωνυμία Κάρντλινκ Α.Ε., από την Alpha Bank και την EFG Eurobank, έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τις Alpha Bank και Eurobank, η νέα εταιρεία δεν θα έχει ανεξάρτητη οικονομική οντότητα ή δική της εμπορική και οικονομική πολιτική και θα στελεχωθεί από το ήδη υπάρχον προσωπικό των συμπραττουσών εταιρειών.

Νέα εταιρεία δημιουργούν Alpha-Eurobank
Το ”πράσινο φως” για την σύσταση κοινής εταιρείας με την επωνυμία Κάρντλινκ Α.Ε., από την Alpha Bank και την EFG Eurobank, έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τις Alpha Bank και Eurobank, η νέα εταιρεία δεν θα έχει ανεξάρτητη οικονομική οντότητα ή δική της εμπορική και οικονομική πολιτική και θα στελεχωθεί από το ήδη υπάρχον προσωπικό των συμπραττουσών εταιρειών.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το από 27.07.2004 (ημ. αριθ. πρωτ. 3931) έγγραφο των εταιρειών ”ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ” και ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, γνωστοποιήθηκε στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν.703/77, όπως ισχύει, το από 29/06/2004 συμβόλαιο που υπογράφηκε μεταξύ των παραπάνω εταιριών, το οποίο αφορά την από κοινού σύσταση ανώνυμης εταιρείας σύμφωνα με τον Κ.Ν. 2190/1920 με την επωνυμία ”ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ” και με διακριτικό τίτλο ”ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.”.

Με το ίδιο έγγραφό τους οι συμπράττουσες επιχειρήσεις ζήτησαν την έκδοση αρνητικής πιστοποίησης σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ.1 του ν. 703/77, όπως ισχύει, ή τη χορήγηση εξαίρεσης με βάση το άρθρο 1 παρ. 3 του παραπάνω νόμου. Επί πλέον δήλωσαν ρητά ότι η ”ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.” δεν θα έχει ανεξάρτητη οικονομική οντότητα ή δική της εμπορική και οικονομική πολιτική, θα στελεχωθεί δε από το ήδη υπάρχον προσωπικό των συμπραττουσών εταιρειών.

Επί των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού απεφάνθει ότι:

* Η από 27.07.2004 νομίμως γνωστοποιηθείσα πράξη για τη σύσταση της κοινής εταιρίας με την επωνυμία ”ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ” και με διακριτικό τίτλο ”ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.” από τις εταιρίες ”ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ” και ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ”, φέρει τον χαρακτήρα της σύμπραξης, κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 703/77, όπως ισχύει, και όχι αυτόν της συγκέντρωσης.

* Χορηγεί στην ανωτέρω γνωστοποιηθείσα Πράξη σύμπραξης αρνητική πιστοποίηση κατά το άρθρο 11 παρ. 1 του ν. 703/77, όπως ισχύει.

* Καλεί τη συσταθείσα εταιρία με την επωνυμία ”ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ” και με διακριτικό τίτλο ”ΚΑΡΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.” να επικαιροποιήσει τη γνωστοποίηση σε δέκα (10) χρόνια από την ημερομηνία εκδόσεως της απόφασης χορήγησης αρνητικής πιστοποίησης, όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας της κατά την τότε χρονική περίοδο, καθώς και τις συνθήκες ανταγωνισμού στη σχετική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v