S&P: Αναβάθμιση του Τιτάνα σε «ΒΒ»

Ο οίκος ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι το outlook είναι σταθερό. Σημειώνει το ισχυρό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, που φτάνει το 40-45%.

S&P: Αναβάθμιση του Τιτάνα σε «ΒΒ»

Η Standard & Poor΄s Ratings Services ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε σε  «BB» την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Τιτάν Α.Ε. από «BB-» προηγουμένως, ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «B».

Οπως σημειώνει η Euroxx, ο οίκος ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι το outlook είναι σταθερό. Παράλληλα, η S&P σημειώνει ότι αφαίρεσε από την κατηγορία επιτήρησης (CreditWatch) τις εν λόγω αξιολογήσεις. Ο οίκος είχε τοποθετήσει στη συγκεκριμένη κατηγορία τις αξιολογήσεις στις 26 Νοεμβρίου του 2013 με θετικές επιπτώσεις.

Στην ανάλυση του ο οίκος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία έχει καλές περιφερειακές θέσεις. Όπως αναφέρει, στην Ελλάδα ο όμιλος κατέχει ισχυρό μερίδιο στην αγορά της τάξης του 40% με 45%. Ωστόσο, η εγχώρια παραγωγική ικανότητα στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερη απ’ ό,τι η εγχώρια κατανάλωση, κάτι που υποχρεώνει τον όμιλο να εξαρτάται από τις εξαγωγές στις διεθνείς αγορές για τη διαχείριση της παραγωγικής ικανότητας και την κάλυψη των πάγιων εξόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v