Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Αναμένει κέρδη 80-85 εκ. στη χρήση 2013-14

Πάνω από τον ετήσιο στόχο του 4% κινούνται οι πωλήσεις της Jumbo στο πεντάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Για το σύνολό της αναμένει αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 4%-6% και κέρδη 80-85 εκατ. ευρώ.

Jumbo: Αναμένει κέρδη 80-85 εκ. στη χρήση 2013-14

Συνεχίζει τη θετική πορεία της η Jumbo στο πεντάμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας των μεγεθών της.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη -και κρίσιμη για τα οικονομικά δεδομένα του- εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, τα μέχρι σήμερα στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν ότι οι καταναλωτές εμπιστεύονται τα Jumbo καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι η θετική τάση συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του πενταμήνου να ανέλθουν πάνω από τον ετήσιο στόχο του 4%. Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών στο πρώτο τρίμηνο, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, αυξήθηκε 5,82%.

Η επίδοση αυτή οφείλεται στην ενίσχυση των πωλήσεων των καταστημάτων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας, ενώ προστέθηκαν και τα 2 πρώτα καταστήματα του ομίλου στη Ρουμανία.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω θετικών ενδείξεων, η διοίκηση της Jumbo προχωρά σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον όμιλο που αφορούν την τρέχουσα οικονομική χρήση (Ιούλιος 2013 - Ιούνιος 2014). Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν στο 4% - 6% από 2%-4% που ήταν η αρχική εκτίμηση, ενώ τα κέρδη μετά φόρων υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν στα 80 - 85 εκατ. ευρώ από 75 εκατ. που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Ο όμιλος σήμερα αριθμεί 66 καταστήματα, εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 2 στη Ρουμανία, ενώ εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στο ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

Το δεύτερο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα (9.000 τ.μ.). Σταδιακά, με δύο καταστήματα για την παρούσα χρήση θα ξεκινήσει η ριζική ανακαίνιση παλαιών σημείων πώλησης του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v