Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Overbooked η... εθελουσία

Το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος εθελουσίας εξόδου εξετάζει ο ΟΤΕ. Μεγάλο ενδιαφέρον για αποχώρηση από προσωπικό που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΟΤΕ: Overbooked η... εθελουσία

Ξεπερνούν τις 2.000 οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από εργαζόμενους του ΟΤΕ οι οποίοι θέλουν να κάνουν χρήση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου και να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό.

Σε κάποια από τα προγράμματα που περιλαμβάνει η εθελούσια έξοδος η «πόρτα» έχει κλείσει, καθώς έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων και δεν γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις ενώ κάποια παραμένουν ανοικτά ακόμη για την υποβολή αίτησης..

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, αφού ο στόχος της διοίκησης ήταν με αυτό να αποχωρήσουν περίπου 1.100 άτομα. Βεβαίως η υποβολή αίτησης δεν συνεπάγεται αυτόματα την συμμετοχή στο πρόγραμμα αφού ο προϋπολογισμός του είναι δεδομένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διοίκηση του ΟΤΕ εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να αυξήσει τον προϋπολογισμό του προγράμματος, που ήταν 190 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον βέβαια δοθεί το «ok» από τη μητρική εταιρεία. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση ως το τέλος του έτους προκειμένου το κόστος του να περάσει στην τρέχουσα χρήση.

Ο αριθμός των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί και άρα ο τελικός αριθμός όσων θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερος από τον αρχικό στόχο. Ήδη έχουν αρχίσει και υπογράφονται οι πρώτες πράξεις αποχώρησης από τους εργαζόμενους που υπέβαλλαν αίτημα με την έναρξη της διαδικασίας στα μέσα του προηγούμενου μήνα.

Προσλήψεις

Μετά την αποχώρηση του προσωπικού, που θα κάνει χρήση του προγράμματος, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζομένων καθώς αναμένεται ότι σε πολλές ειδικότητες θα προκύψουν ανάγκες. Ο αριθμός των προσλήψεων θα αποφασιστεί αφού προηγουμένως οριστικοποιηθούν οι αποχωρήσεις και οι ανάγκες.

Από τις εξελίξεις αναμένεται ότι θα μεταβληθεί και η υφιστάμενη ισορροπία μεταξύ παλιού και νέου προσωπικού. Να θυμίσουμε ότι το 2005, με τη μεγάλη εθελούσια έξοδο μέσω της οποίας αποχώρησαν περισσότεροι από 5.300 εργαζόμενοι, υπεγράφη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία μετέβαλε δραστικά τους όρους για το νέο προσωπικό.

Πλέον στον ΟΤΕ εργάζονται περίπου 5.500 άτομα που έχουν προσληφθεί με το νέο καθεστώς. Η μείωση του «παλιού» προσωπικού υπολογίζεται επίσης ότι θα βοηθήσει και στο εγχείρημα της συγχώνευσης ΟΤΕ και COSMOTE και στο επίπεδο του προσωπικού, αφού σε διοικητικό επίπεδο έχει ήδη γίνει.

Τέσσερα βραβεία σε νέες ομάδες προγραμματιστών

Εν τω μεταξύ με την συμμετοχή 13 ομάδων προγραμματιστών ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου λειτουργικού συστήματος Firefox για smartphones, στην Ελλάδα που διοργάνωσαν ο Mozilla και όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με φυτωρίου καινοτομίας για νέους επιχειρηματίες σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, Hubraum Krakow.

Το επίπεδο των εφαρμογών ήταν ιδιαίτερα υψηλό και η Επιτροπή αξιολόγησης ανέδειξε τέσσερις νικήτριες ομάδες.

Το 1ο βραβείο πήρε η εφαρμογή «Sopler» για δημιουργία και διαχείριση λιστών, το 2ο βραβείο η εφαρμογή «Whocallsme» για αντίστροφη αναζήτηση αριθμού τηλεφώνου και προστασία του χρήστη από ανεπιθύμητες κλήσεις ενώ το 3ο βραβείο μοιράστηκαν η «HOTECH» για streaming σε διαφορετικά media όπως mp3, YouTube, Soundcloud, ραδιοφωνικοί σταθμοί και η «Movin' App» που επιτρέπει στον χρήστη να συνθέτει μουσικά κομμάτια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v