Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Νέα παράταση για το Αλιβέρι

Τα αποτελέσματα 9μήνου αναμένεται να εγκρίνει στην αυριανή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κερδοφορία υποχωρεί στο 9μηνο, σε ποσοστό πολύ κοντά στο 31% που εκτιμούν αναλυτές και αποδίδεται στις υψηλές τιμές των καυσίμων.

ΔΕΗ: Νέα παράταση για το Αλιβέρι
της Χρύσας Λιάγγου

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου αναμένεται να εγκρίνει στην αυριανή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κερδοφορία υποχωρεί στο 9μηνο, σε ποσοστό πολύ κοντά στο 31% που εκτιμούν αναλυτές, όπως η Morgan Stanley, και αποδίδεται στις υψηλές τιμές των καυσίμων, που δεν εξισορροπούνται από αντίστοιχες τιμές στα τιμολόγια.

Στο μεταξύ, λήγει αύριο η δεύτερη προθεσμία υποβολής προσφορών στον διαγωνισμό για την ανάθεση της μονάδας Αλιβερίου, και σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια διεύθυνση φαίνεται να ανταποκρίνεται εν μέρει στο αίτημα υποψήφιων επενδυτών και να δίνει 10ήμερη παράταση μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Από τη ΔΕΗ αρμόδιοι παράγοντες δηλώνουν ότι τα περιθώρια για παράταση είναι ήδη ασφυκτικά, καθώς ο χρόνος πιέζει και η μονάδα πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα το καλοκαίρι του 2009.

Εν μέσω πιέσεων για νέα παράταση γίνεται λόγος από μερίδα επενδυτών για φωτογραφικό όρο της προκήρυξης προς συγκεκριμένο όμιλο, ένσταση που θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν εκφράστηκε από κανέναν επενδυτή κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης της προκήρυξης η οποία διήρκεσε συνολικά 6 μήνες περίπου.

Την ίδια στιγμή επενδυτές που φαίνονται να είναι έτοιμοι για να καταθέσουν προσφορά εκφράζουν τις διαφωνίες τους για τις χρονικές παρατάσεις του διαγωνισμού, ενώ δείχνουν να ανησυχούν και για ενδεχόμενο ακύρωσης του διαγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση, γύρω από τη μονάδα του Αλιβερίου φαίνεται να κυοφορείται ένας νέος... επιχειρηματικός πόλεμος, που μπορεί να καταλήξει εις βάρος και της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας, το οποίο λειτουργεί οριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v