ΕΠ.ΑΝΤ.: Εγκρίθηκε το deal Σκλαβενίτη με Extra

Μετά το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το δίκτυο της Σκλαβενίτης αριθμεί πλέον τα 105 καταστήματα, από 86 που ήταν στο τέλος του 2012, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα αγγίξει τα 110 καταστήματα.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΕΠ.ΑΝΤ.: Εγκρίθηκε το deal Σκλαβενίτη με Extra

Το πράσινο φως στην απόκτηση από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης μέρους της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρίας EXTRA – Πρώτα και Φθηνά, άναψε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο deal είχε αναφερθεί πρόσφατα με σχετικό του θέμα το Euro2day.gr. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή με ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που προέκυψε από τη μεταβίβαση στην Ι. & Σ. Σκλαβενίτης μέρους της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρίας EXTRA – Πρώτα και Φθηνά (μέσω της σύναψης από την πρώτη, ως μισθώτρια, 9 συμβάσεων μίσθωσης επί ακινήτων στα οποία λειτουργεί καταστήματα η δεύτερη, της απόκτησης από την πρώτη στοιχείων του ενεργητικού της δεύτερης, καθώς και της καταβολής από την πρώτη αποζημίωσης για τη δημιουργηθείσα από τη δεύτερη άυλη εμπορική αξία).

Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η συμφωνία δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Μετά το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το δίκτυο της Σκλαβενίτης αριθμεί πλέον τα 105 καταστήματα, από 86 που ήταν στο τέλος του 2012, ενώ μέχρι το τέλος του έτους το δίκτυό της θα αγγίξει τα 110 καταστήματα.

Σε ότι αφορά στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών, οι πωλήσεις της Σκλαβενίτης διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 1,230 δισ. ευρώ από 1,260 δισ. ευρώ το 2011, τα κέρδη μετά φόρων της άγγιξαν 12,184 εκατ. ευρώ από 13,937 το 2011.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος απασχολούσε την 31/12/2012 συνολικά 7.467 εργαζομένους. Σχετικά με την πορεία των εργασιών της τους πρώτους εννέα μήνες του 2013, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινούνται στα περσινά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v