Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Επίσκεψη Σιούφα στις εγκαταστάσεις της ΟΚΤΑ

Την πΓΔΜ επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφας συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκο Στεφάνου, υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Δημήτρη Μανιατάκη, τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ κ. Ευθύμιο Χριστοδούλου και τον πρόεδρο του ΔΕΣΜΗΕ κ. Ευάγγελο Λεκατσά.

ΕΛΠΕ: Επίσκεψη Σιούφα στις εγκαταστάσεις της ΟΚΤΑ
Την πΓΔΜ επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφας συνοδεόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκο Στεφάνου, υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Δημήτρη Μανιατάκη, τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ κ. Ευθύμιο Χριστοδούλου και τον πρόεδρο του ΔΕΣΜΗΕ κ. Ευάγγελο Λεκατσά.

Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της ΟΚΤΑ στα Σκόπια, ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ και της ΟΚΤΑ για τη λειτουργία και την πορεία του διυλιστηρίου καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξής τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας μετά το τέλος της επίσκεψης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: ”Θέλω να σημειώσω ότι στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ υπάρχει ο αγωγός μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη εδώ στα Σκόπια μήκους 250 χιλιομέτρων που είναι ένας από τους διαβαλκανικούς αγωγούς, ίσως ο μοναδικός που έγινε τα τελευταία 40 χρόνια, μήκους 250 χιλιομέτρων που συνδέει την ΟΚΤΑ με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τον εφοδιασμό με αργό πετρέλαιο”.

Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο για τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ολόκληρη την περιοχή για περαιτέρω ανάπτυξη, πρόσθεσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Ευθύμιος Χριστοδούλου δήλωσε τα εξής: ”Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση εδώ σαν ένα τμήμα του ευρυτέρου δικτύου των ΕΛΠΕ Συμπληρώνει πολλούς τομείς στους οποίους έχουμε δραστηριότητα αναπτυξιακή και έτσι έχουμε μία σχέση αλληλοενισχύσεως, η οποία προϋποθέτει ότι οι επενδύσεις που γίνονται εδώ θα έχουν επιπτώσεις και στη γενικότερη δραστηριότητα του ομίλου, αλλά και ο όμιλος με ό,τι κάνει ενισχύει τη δραστηριότητα της εταιρίας εδώ. Απ’ ό,τι βλέπω οι εξελίξεις στο πλαίσιο μίας αναπτυσσόμενης διαβαλκανικής οικονομίας για αυτή τη μονάδα θα είναι πολύ καλές στο ευρύ μέλλον. Θέλω επίσης να τονίσω αυτό το οποίο είπε ο υπουργός, και τον συγχαίρω για τον τρόπο αντιμετώπισης, ότι οι σχέσεις με τους εργαζομένους εδώ είναι άριστες, δηλαδή αντιλαμβάνονται τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται από την εταιρία να αναπτυχθεί και να δώσει περισσότερη δουλειά και αντιδρούν με έναν πολύ εποικοδομητικό και σωστό τρόπο”.

Μετά την επίσκεψη στο διυλιστήριο ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Νίκος Στεφάνου, συναντήθηκαν με περισσότερους από 50 εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πΓΔΜ, συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v