Forthnet: Η Largo Limited (Wind) ελέγχει το 5,22%

Το ποσοστό που η LARGO LIMITED ήδη κατέχει και δύναται να αποκτήσει στη Forthnet, εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς για το 27,04% ανέρχεται πλέον σε 32,26% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στη Forthnet.

Forthnet: Η Largo Limited (Wind) ελέγχει το 5,22%

Η Forthnet A.E. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την από 27/11/2013 γνωστοποίηση που έλαβε από την εταιρεία LARGO LIMITED, την οποία η τελευταία υπέβαλε για λογαριασμό της καθώς και για λογαριασμό της κατά 100% απώτερης θυγατρικής της, WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε, η WIND απέκτησε μετοχές και δικαιώματα ψήφου στη Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,22% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, η απόκτηση αυτών των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου πραγματοποιείται σε συνέχεια της απόκτησης από τη WIND δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (call option) μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,04% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στη Forthnet και το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ της WIND και της κυπριακής εταιρείας ZESMERO LIMITED, η οποία και κατέχει τις σχετικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, δυνάμει συμφωνίας που υπεγράφη την 18/07/2013 και έχει
γνωστοποιηθεί δυνάμει της από 23.07.2013 σχετικής γνωστοποίησης.

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στη Forthnet μπορεί να ασκηθεί μετά την παρέλευση δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας από τα μέρη, ήτοι από την 18η .07.2014 και εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) εβδομάδων από την ημερομηνία αυτή.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, συνεπεία της ανωτέρω αγοράς μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, το ποσοστό μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που η LARGO LIMITED ήδη κατέχει και δύναται να αποκτήσει στη Forthnet, εφόσον ασκηθεί το ως άνω δικαίωμα προαίρεσης αγοράς, ανέρχεται πλέον σε 32,26% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στη Forthnet.

Η γνωστοποίηση πραγματοποιήθηκε λόγω της μεταβολής στο ποσοστό μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου που ήδη κατέχει και δύναται, κατά τα ανωτέρω, να αποκτήσει η LARGO LIMITED στη Forthnet μεγαλύτερης του ορίου του 3,00% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίηση της LARGO LIMITED (αρ. 9 παρ. 1 και 4 σε συνδ. με αρ. 10(ε), 11 παρ. 1 και 13 παρ.
1(β) του Ν. 3556/2007). Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι η LARGO LIMITED κατέχει το 100% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας LARGO INTERMEDIARY HOLDINGS LIMITED, που έχει συσταθεί και λειτουργεί
σύμφωνα με τους νόμους του Guernsey, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 100% της εταιρείας CRYSTAL ALMOND SARL, που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του Λουξεμβούργου και η οποία κατέχει το 100% των μετοχών καιδικαιωμάτων ψήφου της WIND.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v