Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες: Ζημιές 24,5 εκ. στο Q3

Για ουσιώδη αβεβαιότητα που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρίας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, εάν η διοίκηση δεν υλοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα, κάνει λόγο ο ορκωτός.

Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες: Ζημιές 24,5 εκ. στο Q3

Ζημιές ύψους 24,57 εκατ. ευρώ εμφανίζει στο γ΄τρίμηνο η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, από ζημιές 2,6 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα έσοδα να υποχωρούν στα 19,57 εκατ. (από 25,17 εκ. στο Q3 του 2012).  

Στο εννεάμηνο, ο όμιλος εμφάνισε ζημιές ύψους 41,75 εκατ. ευρώ από ζημιές ύψους 2,67 εκατ. ευρώ πέρυσι ενώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου υποχώρησε στα 63,24 εκατ. ευρώ από 76,45 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Όπως επισημαίνει ο ορκωτός ελεγκτής, «η Εταιρία και ο Όμιλος παρουσιάζουν σημαντικές συσσωρευμένες ζημιές και έχουν αρνητική καθαρή θέση ύψους €63,9 εκ. και €46,5 εκ. αντίστοιχα, πραγματοποιώντας αρνητικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Το σύνολο της αξίας των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της Εταιρίας και του Ομίλου υπερβαίνει τη συνολική αξία του κυκλοφορούντος ενεργητικού της αντίστοιχα, ενώ επιπρόσθετα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των τραπεζικών υποχρεώσεων.

Επίσης, λόγω των ανωτέρω προβλημάτων, η Διοίκηση της Εταιρίας, την 9η Σεπτεμβρίου 2013, υπέβαλε ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 και 100 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα. Για το εν λόγω αίτημα υπαγωγής στην διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων ορίσθηκε δικάσιμος η 18.12.1013.

Τέλος σημειώνεται ότι, καταγγέλθηκαν δανειακές συμβάσεις και αλληλόχρεοι λογαριασμοί από την τράπεζα Eurobank και κατέστησαν ληξιπρόθεσμες και απαιτητές υποχρεώσεις συνολικού ύψους περίπου 34,7 εκ. ευρώ. Αυτές οι συνθήκες, υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της Εταιρίας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, εάν η Διοίκηση δεν υλοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσει τα αποτελέσματα και τη ρευστότητά της, όπως αυτά περιγράφονται στη σημείωση 2.2 της συνημμένης ενδιάμεσης συνοπτικής χρηματοοικονομικής πληροφόρησης. Στο συμπέρασμα μας δεν διατυπώνεται επιφύλαξη σε σχέση με το θέμα αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v