Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Μόνη στην κούρσα για την εξαγορά του CEC;

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ουσιαστικά ο μοναδικός υποψήφιος για την εξαγορά του ρουμανικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου CEC. Ο Ρουμάνος υπουργός αποκρατικοποιήσεων δήλωσε ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης του οργανισμού θα προχωρήσει, χωρίς, ωστόσο, να δεσμευθεί με καταληκτικές ημερομηνίες.

Εθνική: Μόνη στην κούρσα για την εξαγορά του CEC;
του Γιώργου Μαντέλα

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ουσιαστικά ο μοναδικός υποψήφιος για την εξαγορά του ρουμανικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου CEC.

Πληροφορίες από το Βουκουρέστι αναφέρουν ότι ο Ρουμάνος υπουργός αποκρατικοποιήσεων δήλωσε ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης του οργανισμού θα προχωρήσει, χωρίς, ωστόσο, να δεσμευθεί με καταληκτικές ημερομηνίες.

Το γεγονός επιτείνει την αγωνία στην Αθήνα, η οποία όμως δεν φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει στην κατάθεση νέας βελτιωμένης προσφοράς.

Ως γνωστόν έχει καταθέσει τη δεσμευτική από τα τέλη Αυγούστου και μαζί με την ουγγρική τράπεζα ΟΤP είναι οι δύο υποψήφιες που έχουν περάσει στον τελικό γύρο.

Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν πως η OTP έχει αυτόν τον καιρό δικά της εσωτερικά προβλήματα να λύσει.

Και αυτό, γιατί πρόσφατα στο μετοχικό κεφάλαιό της έκανε την είσοδό του μεγάλος Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος εξαγόρασε ποσοστό μετοχών με αποτέλεσμα να σημειωθούν ανακατατάξεις.

Οι τελευταίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι Ούγγροι να ασχολούνται με τα του οίκου τους και κατά συνέπεια η Εθνική να παραμένει ο βασικός υποψήφιος για το CEC.

Φαίνεται, όμως, ότι το γεγονός αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα αρεστό στους Ρουμάνους, οι οποίοι για πολλούς λόγους θα ήθελαν περισσότερους του ενός ή και των δύο υποψήφιους για το CEC.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που καθυστερούν να ανακοινώσουν το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού, μεταθέτοντας τις αποφάσεις τους από μήνα σε μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v