Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕasyJet: Πέντε νέοι προορισμοί στην Ελλάδα το 2014

Οι νέοι προορισμοί που από την ερχόμενη άνοιξη θα είναι στην διάθεση των επιβατών της εταιρείας είναι: Αθήνα-Αμβούργο, Ηράκλειο-Εδιμβούργο, Kως-Γλασκώβη, Μυκόνος-Νάπολη, και Κέρκυρα-Νάπολη.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΕasyJet: Πέντε νέοι προορισμοί στην Ελλάδα το 2014

Πέντε νέους προορισμούς στην ελληνική αγορά πρόκειται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2014 η αεροπορική εταιρεία easyJet.

Οι νέοι προορισμοί που από την ερχόμενη άνοιξη θα είναι στην διάθεση των επιβατών της εταιρείας είναι: Αθήνα-Αμβούργο, Ηράκλειο-Εδιμβούργο, Kως-Γλασκώβη, Μυκόνος-Νάπολη, και Κέρκυρα-Νάπολη.

Όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα. Οι τρεις πρώτοι προορισμοί θα αρχίσουν να εξυπηρετούνται στις αρχές Απριλίου ενώ τα δρομολόγια από Νάπολη προς Μύκονο και Κέρκυρα θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο. Με τις προσθήκες αυτές η χωρητικότητα των πτήσεων της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 7% σε σχέση με φέτος, ενώ αναμένει ότι ο αριθμός των επιβατών της από και προς την Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Ο κ. Mike Campbell, Europe Director της easyJet ανακοινώνοντας τους νέους προορισμούς της εταιρείας τόνισε ότι επιβεβαιώνουν την δέσμευση της easyJet προς τη χώρα, που αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς θερινούς προορισμούς.

Διακοπή δρομολογίων φέτος

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι φέτος η εταιρεία προχώρησε στην διακοπή τεσσάρων πτήσεων που πραγματοποιούσε στη χώρα μας. Ειδικότερα διακόπηκαν τα δρομολόγια: Παρίσι – Θεσσαλονίκη, Μιλάνο – Θεσσαλονίκη, Ντόρτμουντ – Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο – Μαδρίτη. Την τρέχουσα χρονιά η εταιρεία μείωσε κατά 5,75% τις προσφερόμενες θέσεις προς τη χώρα μας ενώ μείωση της τάξης του 6,45% κατέγραψε και ο αριθμός των επιβατών. Οι κυριότερες δυσκολίες εντοπίστηκαν στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ οι υπόλοιποι, τουριστικοί, προορισμοί που εξυπηρετεί η εταιρεία κινήθηκαν πολύ καλά.

Θετική εξέλιξη η εξαγορά της ΟΑ

Στον ορίζοντα της easyJet δεν υπάρχει ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στην αγορά εσωτερικού της Ελλάδας τόνισε ο κ. Campbell, σημειώνοντας ότι για να μπει η εταιρεία στην αγορά εσωτερικού θα έπρεπε να δημιουργήσει νέα βάση στην Ελλάδα και κάτι τέτοιο δεν είναι στα σχέδιά της. Εξάλλου η εταιρεία πρόσφατα δημιούργησε την πρώτη της βάση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Νάπολη της Ιταλίας.

Σε ερώτηση αναφορικά με το πώς θα διαμορφωθεί η ελληνική αεροπορική αγορά μετά την συμφωνία εξαγοράς της Olympic από την Aegean τα στελέχη της easyJet σημείωσαν ότι πρόκειται σαφώς για μια εξέλιξη η οποία θα βελτιώσει τα πράγματα και ίσως οδηγήσει σε μικρή μείωση τιμών στις πτήσεις εσωτερικού. Η προηγούμενη κατάσταση ήταν αυτή που δημιουργούσε προβλήματα ανέφεραν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η easyJet στηρίζει τον ανταγωνισμό. Οι ίδιοι τόνισαν επίσης ότι η δραστηριότητα της easyJet δεν θα επηρεαστεί ή η επίδραση θα είναι πολύ μικρή αφού η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως στον εισερχόμενο τουρισμό.

Η easyJet προσφέρει ένα δίκτυο 60 προορισμών από/προς την Ελλάδα και, σύμφωνα με εκτιμήσεις η δραστηριότητά της συνεισφέρει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας στην τοπική τουριστική βιομηχανία. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στην παραδοχή ότι 1 εκατομμύριο τουριστών οδηγεί στη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι το κόστος του μέσου ναύλου της easyJet ανέρχεται σε 70 ευρώ, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, εκτελώντας πάνω από 600 πτήσεις ενώ για φέτος τα έσοδά της ανήλθαν σε 4,2 δις ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v